Σε… πελάγη ευτυχίας ο Βαζαίος για το χρυσό στα 200μ.: Η σκληρή δουλειά έφερε αποτέλεσμα

Ο Ανδρέας Βαζαίος. Πηγή φωτογραφίας @HellenicOlympic




«Άρωμα Ελλάδας» είχε η 3η ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κολύμβησης σε 25άρα πισίνα, που διεξάγεται στη Γλασκώβη. Ο Ανδρέας Βαζαίος ήταν μεταξύ των μεγάλων πρωταγωνιστών, καθώς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 200μ. μικτή ατομική με 1:50.85, καταρρίπτοντας μάλιστα το ρεκόρ Ευρώπης (1:51.36) που κατείχε ο Ούγγρος Λάζλο Τσεχ από την αντίστοιχη διοργάνωση του 2015, στη Νετάνια. Ο κολυμβητής του ΟΦ Νέας Ιωνίας, που προπονείται με τον Αλέξανδρο Νικολόπουλο, έγινε ο πρώτος Έλληνας που αναδεικνύεται πρωταθλητής Ευρώπης στη μικρή πισίνα, κάνοντας μάλιστα «νταμπλ» χρυσών μεταλλίων, αφού έχει ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και στην 50άρα πισίνα, το 2016 στο Λονδίνο.

Στα κεντρικά πρόσωπα της ημέρας ήταν αναμφίβολα η Κατίνκα Χόζου, η οποία με διαφορά 45 λεπτών κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια, στα 200μ. πεταλούδα και στα 100μ. μικτή ατομική, όπου χρειάστηκε να δώσει μεγάλη μάχη με τη Ρωσίδα Μαρία Καμένεβα. Η Ουγγαρέζα σούπερσταρ έφτασε τα τρία χρυσά στη Γλασκώβη και συνολικά τα 19 σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα 25άρας πισίνας.

Στην πολυαναμενόμενη μονομαχία των 50μ. ελεύθερο, ο Βλαντιμίρ Μορόζοφ επικράτησε του Φλοράν Μανοντού και… χάλασε την επιστροφή του Γάλλου σε μεγάλη διοργάνωση, για πρώτη φορά από τους Ολυμπιακούς του Ρίο. Ο Ρώσος τερμάτισε σε 20.40 (έναντι 20.66 του Ολυμπιονίκη του Λονδίνου) και κατέκτησε το τέταρτο χρυσό του μετάλλιο στη Γλασκώβη (δεύτερο ατομικό).

Ο Ρώσος Κλιμέντ Κολεσνίκοφ έκανε τον… αναμενόμενο περίπατο στα 100μ. ύπτιο, σε έναν τελικό όπου ο Απόστολος Χρήστου κατετάγη έβδομος με πανελλήνιο ρεκόρ, 50.55. Ο Ιταλός Γκρεγκόριο Παλτρινιέρι κατέκτησε για τρίτη φορά στην καριέρα του το χρυσό στα 1.500μ. ελεύθερο, ενώ έκπληξη αποτέλεσε το γεγονός ότι ο Ουκρανός πρωταθλητής κόσμου, Μιχάιλο Ρόμαντσουκ, έμεινε εκτός βάθρου (τέταρτος). Η Βρετανή Φρέγια Άντερσον επικράτησε στα 100μ. ελεύθερο και η Ιταλίδα Μαργκερίτα Παντζιέρα στα 200μ. ύπτιο, ενώ συναρπαστική μάχη έγινε στα 4Χ50μ. ελεύθερο των γυναικών, όπου Γαλλία και Ολλανδία μοιράστηκαν τον τίτλο, με τη Δανία να τερματίζει τρίτη, μόλις τρία εκατοστά του δευτερολέπτου πιο πίσω.

Στα αξιοσημείωτα της ημέρας και το ρεκόρ Ευρώπης που πέτυχε ο Λευκορώσος Ίλια Σιμάνοβιτς (Λευκ.) στα ημιτελικά των 100μ. πρόσθιο με 55.89, καταρρίπτοντας το 55.94 του μεγάλου απόντα, του Βρετανού Άνταμ Πίτι.

«Η σκληρή δουλειά και η αφοσίωσή μου απέδωσαν καρπούς»

Σε πελάγη ευτυχίας έπλεε ο Ανδρέας Βαζαίος, μετά τον ιστορικό του θρίαμβο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 25άρας πισίνας της Γλασκώβης. Ο 25χρονος κολυμβητής κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 200μ. μικτή ατομική, έγινε ο πρώτος Έλληνας που αναδεικνύεται πρωταθλητής Ευρώπης στη μικρή πισίνα, ενώ παράλληλα κατέρριψε το ευρωπαϊκό ρεκόρ του μεγάλου Λάζλο Τσεχ, πετυχαίνοντας χρόνο 1:50.85.

Αυτό το τελευταίο επίτευγμα προκάλεσε μεγάλη αίσθηση, ο ίδιος όμως δεν έκρυψε στις δηλώσεις του ότι το περίμενε, ή τέλος πάντων ότι το είχε θέσει ως στόχο.

“Ήθελα να κάνω το ρεκόρ Ευρώπης κι έτσι τώρα είμαι ενθουσιασμένος. Ήταν πολύ δύσκολο και ήθελα πραγματικά να κερδίσω. Το μετάλλιο αυτό αντιπροσωπεύει όλη τη σκληρή δουλειά και την αφοσίωσή μου, που τώρα απέδωσαν καρπούς. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου και τους προπονητές μου, που βρίσκονται πάντα στο πλευρό μου”, δήλωσε ο Ανδρέας Βαζαίος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Συγχαρητήριο μήνυμα Παυλόπουλου στον Ανδρέα Βαζαίο για την κατάκτηση του Χρυσού

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: