Σε δημόσια διαβούλευση ο εκσυγχρονισμός των F-16, υποστήριξη Mirage-2000/5 και υποβρύχια

File Photo: Ελληνικά μαχητικά F-16 αναχαίτησαν τα τουρκικά μαχητικά που παραβίασαν τον Εθνικό Εναέριο Χώρο. Φωτογραφία Στ. Ιωαννίδης, ΓΤΠ




Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση έχει τεθεί από τις 29 Νοεμβρίου η νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Ρυθμίσεις θεμάτων υπουργείου Εθνικής Άμυνας ” που αφορά μεταξύ άλλων στον εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών F-16 , την υποστήριξη των MIRAGE-2000/5.

  • Επίσης, κυρώνεται σχέδιο Συμφωνίας Διευθέτησης Διαφοράς μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και των εταιρειώνThyssenKrupp Marine Systems (TKMS), και ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ Α.Ε. (ΕΝΑΕ),” η οποία κρίνεται και χαρακτηρίζεται επωφελής και συμφέρουσα για το Ελληνικό Δημόσιο και αφορά στα Επιπλέον Υλικά (ExcessMaterials)” των υποβρυχίων”.

Περαιτέρω στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται ρυθμίσεις που αφορούν:

-Στη χορήγηση αποδεικτικών φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας στα «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ Α.Β.Ε.Ε.»

-Στην εξόφληση δαπανών στρατιωτικών νοσοκομείων και ΝΙΜΤΣ

-Θέματα σταδιοδρομικής φύσης των εθελοντών μακράς θητείας και επαγγελματιών οπλιτών

-Στις μετατάξεις του πολιτικού προσωπικού του υπουργείου

-Στη χορήγηση μερισμάτων από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού.

«Δεδομένης της σπουδαιότητας της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, σας καλώ να συμμετάσχετε στη δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, διατυπώνοντας τις απόψεις και τις παρατηρήσεις σας επί των σχετικών ρυθμίσεων», αναφέρει σχετικά ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος. Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 04 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 10:00 π.μ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Καμία πρόκληση αναπάντητη, είτε σε θάλασσα είτε σε αέρα, απαντά σε Μεβλούτ ανώτατη πηγή

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: