Σαλβίνι: Η Λιβύη ήταν προτεραιότητα για εμάς και την ENI αλλά την έδωσαν στην Τουρκία

File photo: «Μόνο οι γονυκλισίες προς την Κίνα έχουν απομείνει», λέει ο Σαλβίνι. Φωτογραφία: EPA/ANGELO CARCONI




Έδωσαν τη Λιβύη στην Τουρκία» δηλώνει ο Ματέο Σαλβίνι σε συνέντευξή του στην ιταλική Corriere Della Sera, αναφερόμενος στο πρόσφατο μνημόνιο Αγκυρας και Τρίπολης.

Ο Σαλβίνι δήλωσε πως συναντά συνεχώς Ιταλούς πολίτες που ανησυχούν εξαιρετικά για τις τελευταίες εξελίξεις. Ανέφερε πως η Λιβύη συνιστούσε προτεραιότητα για τη χώρα τόσο για θέματα ασφάλειας, όσο και για τα ζητήματα της μετανάστευσης, αλλά και για την ENI και για άλλες ιταλικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται εκεί.

«Τώρα όμως», συνέχισε, «η Λιβύη δόθηκε στους Γάλλους και στην Τουρκία. Μόνο οι γονυκλισίες προς την Κίνα έχουν απομείνει, και το Ισραήλ είναι αρκετά θυμωμένο με μας» σχολίασε δηκτικά.

Ο πρόεδρος της Λέγκας, συνέχισε λέγοντας πως η χώρα του συνεχίζει να μην θεμελιώνει φιλίες στην περιοχή. O ίδιος χαρακτήρισε μεγάλη ευκαιρία  τον αγωγό μεταξύ Ισραήλ, Κύπρου, Ελλάδας και Ιταλίας, αλλά ασκεί κριτική στο Κίνημα των Πέντε Αστέρων, λέγοντας: «Τους βλέπετε να ψηφίζουν για αυτά; Είναι μια κυβέρνηση Αριστεράς με ανακλαστικά Αριστεράς».

Mε πληροφορίες από Σκάι, Corriere Della Sera

Κοινή δράση Ελλάδας & Αιγύπτου έναντι της τουρκικής προκλητικότητας: Συνομιλία Δένδια-Σούκρι

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: