“Πόνεσα λίγο” όταν ο Ρονάλντο με ισοφάρισε στις “χρυσές μπάλες”, εξομολογείται ο Μέσι

File Photo: Από το βράδυ της Δευτέρας 2 Δεκεμβρίου 2019, ο «Πούλγκα» έβαλε στην τροπαιοθήκη του την έκτη (!) «Χρυσή Μπάλα», όσες δεν έχει κατακτήσει κανείς στην Ιστορία του λαοφιλέστερου παιχνιδιού. EPA, YOAN VALAT




Ο Λιονέλ Μέσι αποτελεί ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στην Ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Πέραν πάσης αμφιβολίας, ο βραχύσωμος Αργεντινός είναι ένας από τους κορυφαίους ανθρώπους που έπαιξαν με την «στρογγυλή Θεά» και τα ρεκόρ του μπορούν κάλλιστα να συνθέσουν τον τόμο μίας… εγκυκλοπαίδειας. Από το βράδυ της Δευτέρας 2 Δεκεμβρίου 2019, ο «Πούλγκα» έβαλε στην τροπαιοθήκη του την έκτη (!) «Χρυσή Μπάλα», όσες δεν έχει κατακτήσει κανείς στην Ιστορία του λαοφιλέστερου παιχνιδιού.

  • Με την ευκαιρία της συγκεκριμένης βράβευσης, ο 32χρονος άσος της Μπαρτσελόνα, μίλησε στο «France Football», που διοργανώνει και την σχετική ψηφοφορία, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «πόνεσε λίγο» όταν πέρυσι, ο Κριστιάνο Ρονάλντο τον «ισοφάρισε» με την πέμπτη «Χρυσή Μπάλα».
  • «Από τη μία πλευρά, μου άρεσε να έχω πέντε «Χρυσές Μπάλες» και να είμαι ο μοναδικός. Πρέπει να παραδεχθώ, ότι όταν ο Κριστιάνο με «ισοφάρισε», πόνεσα λίγο. Δεν ήμουν πλέον μόνος στην κορυφή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο «ψύλος» και συνέχισε: «Είμαστε σε ανταγωνισμό και αντιμετωπίζουμε ο ένας τον άλλον ισότιμα, για δέκα χρόνια. Δεν είμαι βέβαιος ότι συνειδητοποιούμε ότι αυτό είναι κάτι εξαιρετικό, το οποίο θα παραμείνει στην Ιστορία. Δύο παίκτες αυτού του διαμετρήματος που έχουν αγωνιστεί για τόσα χρόνια δεν είναι συνηθισμένο φαινόμενο».

Οσον αφορά στην θέση του μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ο διάσημος Αργεντινός, σχολίασε: «Πάντα έπαιζα στον άξονα. Εκεί εξελίχθηκα. Οχι ως κεντρικός επιθετικός, αλλά με υποστήριξη στους επιθετικούς, λίγο πίσω τους. Οταν ανέβηκα στην πρώτη ομάδα, ο Φρανκ Ράϊκαρντ με τοποθέτησε στην δεξιά πτέρυγα. Με τον Πεπ Γκουαρντιόλα, έπαιζα περισσότερο στον άξονα. Πάντα θεωρώ τον εαυτό μου ως δημιουργό, περισσότερο από σκόρερ. Είμαι ένας δημιουργός που θέλει να σημειώνει γκολ. Αλλά σίγουρα δεν είμαι καθαρόαιμος επιθετικός».

Μία από τις χειρότερες βραδυές στην ποδοσφαιρική του καριέρα, ήταν η 7η Μαϊου 2019 και η ήττα-αποκλεισμός με 4-0 στο Ανφιλντ από την Λίβερπουλ, μετά την νίκη με 3-0 στην Βαρκελώνη για το Champions League: «Σκόραραν νωρίς ένα γκολ (σ.σ. 7` Οριγκί) από ένα δικό μας λάθος. Και αυτομάτως, το μυαλό αρχίζει να σκέπτεται τι είχε συμβεί πέρυσι (σ.σ. αποκλεισμός από την Ρόμα με 4-1 στην Βαρκελώνη και 3-0 στην Ρώμη). Σε εκείνο το σημείο, εγκλωβισθήκαμε. Ο αντίπαλος ασκούσε διαρκώς πίεση και εμείς δεν μπορούσαμε να την διαχειρισθούμε. Δεν καταφέρμα ν΄ αντιδράσουμε. Ηταν απίστευτο»!

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Χάλκινο μετάλλιο στο τραμπολίνο κατέκτησε η 15χρονη Εφραίμογλου στο Παγκόσμιο του Τόκιο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: