“Φάρμακο” για το έντερο οι πολύ δυνατές μπύρες: Περιέχουν ευεργετικά βακτήρια

File photo: Μια δυνατή μπύρα την ημέρα είναι ό,τι καλύτερο και με ιατρική …συνταγή. Photo via Pixabay.com
Ορισμένες μπύρες θεωρούνται “πολύ υγιεινές” χάρη σε μια μεγάλη ποσότητα φιλικών προς το έντερο βακτηρίων που περιέχουν, σύμφωνα με έρευνα την οποία επικαλείται η βρετανική εφημερίδα “Independent”.

Ο καθητητής Ερικ Κλάασεν, ο οποίος εργάζεται στο Πανεπιστήμιο του Αμστερνταμ, εξηγεί ότι οι δυνατές βελγικές μπύρες, όπως η  Hoegaarden, Westmalle Tripel και η Echt Kriekenbier, είναι πλούσιες σε προβιοτικά μικρόβια που προσφέρουν μια σειρά ευεργετικές επιπτώσεις στην υγεία.

Παρουσιάζοντας την έρευνά του ο καθηγητής Κλάασεν δήλωσε ότι αντίθετα με τις ευρείας κυκλοφορίας μπύρες, οι οποίες περνούν από μια και μοναδική διαδικασία ζύμωσης, οι δυνατές μπύρες υφίστανται διπλή ζύμωση.

Η δεύτερη ζύμωση δεν προκαλεί μόνο ένα πιο ξηρό άρωμα και δεν περιορίζεται στο να γίνει πιο δυνατή η μπύρα, αλλά παράλληλα χρησιμοποιεί μια διαφορετικής έντασης μαγιά απ’ αυτή που υπάρχει στις παραδοσιακές μπύρες.

Αυτή η ιδιαίτερης έντασης μαγιά παράγει οξέα που σκοτώνουν τα επιβλαβή βακτήρια του εντέρου τα οποία μπορεί να μας προκαλέσουν ασθένειες.

“Το να διαλέξεις μια δυνατή μπύρα είναι πολύ, πολύ υγιεινό”, λέει χαρακτηριστικά ο καθηγητής, σημειώνοντας ωστόσο ότι τα ευρήματα της έρευνας δεν μας υπαγορεύουν να πίνουμε τη μια μπύρα μετά την άλλη. Ωστόσο, η μετρημένη κατανάλωσή τους, ναι, μας δίνει εξαιρετικά σπουδαία ευεργετήματα για την υγεία.
“Ξέρουμε πολύ καλά ότι είναι δύσκολο να σταματήσει κανείς στη μια μπύρα, σε υψηλές συγκεντρώσεις όμως το αλκοολ είναι βλαπτικό για το έντερο. Ομως, αν πίνει κανείς μια από αυτές τις μπύρες κάθε μέρα είναι πολύ καλό”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Πηγή: The Independent

Πνευμονεκτομή: Έως και το 57% των ασθενών αντιμετωπίζουν καρδιαγγειακά προβλήματα

 

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal