“Απάτη” των Δημοκρατικών για πολιτικά οφέλη η έρευνα εναντίον μου, λέει ο Τραμπ

Παρότι στο Λονδίνο για το ΝΑΤΟ, ο Τραμπ ασχολείται με την έρευνα του Κογκρέσου. EPA/ANDY RAIN




Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα από το Λονδίνο όπου βρίσκεται για την επετειακή σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ ότι η έρευνα που γίνεται για την παραπομπή του συνιστά μια “απάτη” που χρησιμοποιείται από τους Δημοκρατικούς για πολιτικό όφελος ενόψει των προεδρικών εκλογών του ερχόμενου έτους.

Οι Δημοκρατικοί εξετάζουν τις προσπάθειες του Τραμπ να ασκήσει πιέσεις στην Ουκρανία για να ερευνήσει το Κίεβο για τον πολιτικό αντίπαλο του προέδρου, τον Τζο Μπάιντεν, τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, ο οποίος διεκδικεί το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του 2020, και του γιου του Χάντερ Μπάιντεν, ο οποίος ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου ουκρανικής ενεργειακής εταιρείας.

Ερωτηθείς κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Λονδίνο για τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ σχετικά με την έρευνα αυτή που γίνεται και η οποία θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει στην παραπομπή του στη δικαιοσύνη, ο Τραμπ σημείωσε: “Το θέμα της παραπομπής είναι μια απάτη, αποδείχθηκε απάτη. Γίνεται καθαρά για πολιτικό όφελος, θα δουν αν μπορούν ή όχι να κάνουν κάτι το 2020 επειδή διαφορετικά θα χάσουν”, σημείωσε.

Με πληροφορίες από Reuters via ΑΠΕ – ΜΠΕ

Έξοδο της Γαλλίας από το ΝΑΤΟ προβλέπει ο Τραμπ και ειρωνεύεται τη στάση του Μακρόν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: