Ψηφίστε για την αναγνώριση της Αρμενικής Γενοκτονίας ζήτησε ο Μενέντεζ από τη Γερουσία

FILE PHOTO: Democratic Sentor from New Jersey Bob Menendez (R) hands over the podium beside Senate Minority Leader Democrat Chuck Schumer (L) during a news conference on Capitol Hill in Washington, DC, USA, 29 October 2019. EPA, MICHAEL REYNOLDS
Ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ, με ομιλία του στην ολομέλεια, επανέφερε το αίτημα να τεθεί σε ψηφοφορία το νομοσχέδιο για αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων.

Τον περασμένο μήνα, ο Γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ «πάγωσε» την ψηφοφορία, με το επιχείρημα ότι δεν είναι δουλειά των ΗΠΑ να καθορίζουν ιστορικά γεγονότα. Ωστόσο, πολλοί στην Ουάσιγκτον υποστηρίζουν ότι ο κ. Γκράχαμ έδρασε καθ’ υπόδειξη του Λευκού Οίκου.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε το νομοσχέδιο σε μία ιστορική ψηφοφορία, με ψήφους 405 υπέρ και 11 κατά.

«Αναγνωρίζουμε μια ξεκάθαρη πράξη γενοκτονίας όταν συνέβη, ή θα επιτρέψουμε σε μία χώρα όπως η Τουρκία να αποφασίζει το πως η χώρα μας θα κρίνει τα ιστορικά γεγονότα;», ρώτησε τους συναδέλφους του ο Γερουσιαστής, καλώντας τους όποιους συναδέλφους του έχουν επιφυλάξεις να τις άρουν.

Παράλληλα εξαπέλυσε νέο δριμύ κατηγορώ κατά της Άγκυρας για την εισβολή στη Συρία και την αγορά των ρωσικών πυραύλων S-400.

ΚΥΠΕ, Αποστόλης Ζουπανιώτης
Ουάσιγκτον, ΗΠΑ

 

Περίγελος μεταξύ των ηγετών της διεθνούς κοινότητας ο Τραμπ, λέει ο Μπάιντεν σε βίντεο

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal