Προηγείται στις δημοσκοπήσεις για την ψευτο-προεδρία στα κατεχόμενα ο Μουσταφά Ακιντζί

Ο Μουσταφά Ακιντζί. Photo via Twitter, @MustafaAkinci_1




Πρώτος στις προτιμήσεις των «ψηφοφόρων» είναι ο Μουσταφά Ακιντζί, με ποσοστό 25,4% ενώ ακολουθεί ο Ερσίν Τατάρ με 18,2% σύμφωνα με αποτελέσματα δημοσκόπησης της εταιρείας COMAR, μέλος του δημοσιογραφικού ομίλου «Κίπρις».

  • Στα αποτελέσματα αναφέρεται πρωτοσέλιδα η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Κίπρις», η οποία γράφει ότι η δημοσκόπηση διεξήχθη αρχές Δεκεμβρίου με δείγμα 2,189 και στην ερώτηση αν την επόμενη βδομάδα πραγματοποιούνταν οι ψευτο-«προεδρικές εκλογές» ποσοστό 25,4% απάντησε ότι θα ψήφιζε τον Μουσταφά Ακιντζί.
  • Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, ο Μουσταφά Ακιντζί είναι πρώτος με ποσοστό 25,4%, ακολουθεί ο Ερσίν Τατάρ με 18,2%, ο Τουφάν Ερχιουρμάν με 10%, ο Κουντρέτ Οζερσάι με 6,7%, ο Ερχάν Αρικλί με 4,6% και ο Σερντάρ Ντενκτάς με 3,7%. Ποσοστό 15% των ερωτηθέντων απάντησε ότι δεν θα ψήφιζε, το 11,5% είναι αναποφάσιστοι ενώ ποσοστό 5% δεν απάντησαν.

Στην ερώτηση αν στον δεύτερο γύρο περάσουν Μουσταφά Ακιντζί και Ερσίν Τατάρ σε ποιον θα έδιναν τον ψήφο τους ποσοστό 37,2% απάντησε τον Ακιντζί, ποσοστό 35,4% τον Τατάρ ενώ 18,4% αποχή.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Τζουλιάνα Βιολάρη
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Κοινή ναυτική άσκηση Κύπρου, Γαλλίας και Ιταλίας «CYP/FRA/IT 2019»: Σαφές μήνυμα στην Τουρκία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: