Πρόεδρος Βουλής Λιβύης: Παράνομη οντότητα η κυβέρνηση, άκυρη η συμφωνία με Τουρκία

File photo: Ο πρόεδρος της βουλής της Λιβύης, Aguila Saleh Eissa.photo via Facebook




Το κείμενο της επιστολής του του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης κ. Aguila Saleh Eissa στον γ.γ. του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών κ. Αντόνιο Γκουτιέρες μεταφρασμένο στα Ελληνικά έδωσε στη δημοσιότητα η Βουλή των Ελλήνων ενόψει και της συνάντησης της Πέμπτης του Λίβυου Προέδρου με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Τασούλα.

Στο κείμενο της επιστολής ο κ. Σαλεχ παραθέτει με αναλυτικό τρόπο τα επιχειρήματα τα οποία εδράζονται τόσο στο Δίκαιο της Θάλασσας όσο και στην πολιτική Συμφωνία της Λιβύης και με βάση τα οποία το Μνημόνιο μεταξύ της κυβέρνησης της Λιβύης και της Τουρκίας για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών είναι άκυρο.

Μεταξύ άλλων ο κ. Σαλεχ, ο οποίος αναμένεται στην Ελλάδα την Πέμπτη, επισημαίνει ότι το δεύτερο στοιχείο/σκέλος του Μνημονίου δείχνει εν πολλοίς άγνοια της οριοθέτησης των θαλάσσιων συνόρων/ζωνών δικαιοδοσίας μεταξύ του κράτους της Λιβύης και της Δημοκρατίας της Τουρκίας. «Είναι ως εκ τούτου άκυρο” αναφέρει και παραθέτει τους λόγους:

Η επιστολή του Λίβυου αξιωματούχου έχει ως εξής:
Η στρατιωτική/αμυντική συνεργασία μεταξύ Τουρκίας και της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας, η οποία επιβλήθηκε στον λαό της Λιβύης και ουδέποτε έχει εγκριθεί από τη Βουλή των Αντιπροσώπων της Λιβύης, ουδόλως απαιτεί κάποιο μνημόνιο κατανόησης/συνεργασίας. Το Προεδρικό Συμβούλιο της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας, ο Πρόεδρος και τα μέλη της αποτελούν υφιστάμενη παράνομη οντότητα, εφόσον ουδέποτε έχουν ορκιστεί ενώπιον της
Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης από της ανάληψης των καθηκόντων τους.

Τα Τουρκικά όπλα εισέρχονται και διακινούνται στη χώρα μέσω των λιμανιών της Μισύρας και της Τρίπολης. Πρόκειται περί οφθαλμοφανούς και απροκάλυπτης στρατιωτικής υποστήριξης, η οποία και αναγνωρίζεται δημόσια από την Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας, όπως καταμαρτυρούν επίσημες δηλώσεις του προέδρου και των βουλευτών του, αλλά και καταγεγραμμένη δήλωση του ίδιου του Προέδρου κ. Ερντογάν σε δορυφορικό τηλεοπτικό κανάλι και που επιβεβαιώνεται επίσης από πολλά βίντεο που μεταδίδονται από ειδησεογραφικά δίκτυα και μέσα ενημέρωσης, εκδηλώνεται δε στην πράξη και από τις δολοφονικές επιθέσεις μη-επανδρωμένων
τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών ( killer drones), πολλά από τα οποία έχουν καταρριφθεί από τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης, ο οποίος δημοσιοποίησε τεκμηριωμένες αποδείξεις και πλάνα των μη- επανδρωμένων αυτών αεροσκαφών που αφαίρεσαν τη ζωή χιλιάδων νέων μας.

Αυτά συμβαίνουν υπό το βλέμμα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και της Διεθνούς Επιτροπής Κυρώσεων, για να μην αναφερθούμε στην κατάφωρη παραβίαση από πλευράς της Δημοκρατίας της Τουρκίας των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας που έχουν επιβάλλει εμπάργκο στις εξαγωγές και προμήθεια όπλων προς στις αντιμαχόμενες φατρίες στη Λιβύη.

HJ

Η ΕΕ στηρίζει την Ελλάδα δηλώνει ο Μπορέλ: Ξεκίνησε η διπλωματική αντεπίθεση για το «μνημόνιο»

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: