Προανακριτική Novartis: Αποκαλύψεις αναμένονται στη σημερινή κατάθεση Αγγελή

File Photo: Από συνεδρίαση Προκαταρκτικής Επιτροπής. Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής έχει προγραμματισθεί να καταθέσει σήμερα στις 2 το μεσημέρι ο κ. Ιωάννης Αγγελής, αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και πρώην επόπτης των χειρισμών της εισαγγελέως διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη σχετικά με τις καταγγελλόμενες μεθοδεύσεις για στοχοποίηση πολιτικών προσώπων στην υπόθεση Novartis.

Η κατάθεση Αγγελή αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ιδιαίτερα για το περιεχόμενο όσων θα πει σχετικά με τη στάση στην υπόθεση της εισαγγελέως διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη.

Σε πολυσέλιδο έγγραφο που υπέβαλε πρόσφατα προς τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, κ. Αγγελής αναφέρεται στο ταξίδι που πραγματοποίησε στην Βιέννη, συνοδευόμενος από τους εισαγγελείς διαφθοράς προκειμένου να συναντήσουν ατύπως εκπροσώπους των αμερικανικών αρχών.

Στην αυστριακή πρωτεύουσα, όπως αναφέρει ο ίδιος «κάλεσε στο γραφείο του τον εκπρόσωπο του FBI, ο οποίος υπέγραφε τα έγγραφα, που μου είχε προσκομίσει η κα Τουλουπάκη».

«Εγινε ενδιαφέρουσα συζήτηση για το περιεχόμενο των εγγράφων και άλλα σχετικά θέματα (πχ εμπλοκή πολιτικών προσώπων) για την εν γένει έρευνα της όλης υπόθεσης Novartis, για τα οποία και θα καταθέσω ενόρκως ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, σε περίπτωση βέβαια που κληθώ και ερωτηθώ προς τούτο», ανέφερε ο κ. Αγγελής, ο οποίος σε άλλα σημεία του κειμένου υποστηρίζει ότι από τις εν λόγω συναντήσεις ελληνικών και αμερικανικών Αρχών «ουδέν νόμιμο στοιχείο ελήφθη».

Ωστόσο ενδιαφέρον παρουσιάζει το σημείο όπου ο κ. Αγγελής τονίζει ότι η κυρία Τουλουπάκη του ανέφερε στην Βιέννη πως «θα πούμε στους Αμερικάνους ότι γύρω στις 20.12.2018 θα ασκήσουμε δίωξη κατά τριών πολιτικών προσώπων και συγκεκριμένα των Γεωργιάδη, Λοβέρδου και Σαλμά».

Μάλιστα ο κ. Αγγελής στο έγγραφο προσθέτει ότι θα αποκαλύψει στην προανακριτική της Βουλής «τους λόγους για τους οποίους η κα Τουλουπάκη επιθυμούσε να ασκήσει ποινική δίωξη κατά των συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων».

Με πληροφορίες από Πρώτο Θέμα

Με ποιους πολιτικούς από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται ότι συναντήθηκε ο Φρουζής

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: