Πούτιν καλεί Ερντογάν και στην παρέλαση για την Νίκη επί των ναζί στην Κόκκινη Πλατεία

File photo: Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν. Φωτογραφία: Ρωσική Προεδρία




Η ρωσική πρεσβεία στην Αγκυρα εξέδωσε επίσημη πρόσκληση για τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν να παρακολουθήσει την Παρέλαση για την Ημέρα της Νίκης επί της ναζιστικής Γερμανίας, παρέλαση που γίνεται παραδοσιακά στη Μόσχα, στις 9 Μαϊου, γράφει η ρωσική εφημερίδα Ιζβέστια, όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS.

Το γραφείο του Τούρκου Προέδρου και η Τουρκική Πρεσβεία στη Μόσχα δεν έχουν ακόμη απαντήσει σε ερώτημα επιβεβαίωσης από την Ιζβέστια, αναφέρει το πρακτορείο.

Η Παρέλαση της Ημέρας της Νίκης θα τιμήσει την 75η επέτειο από την Νίκη της Σοβιετικής Ενωσης στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο και θα πραγματοποιηθεί στις 9 Μαϊου 2020.

Η Ρωσία έχει επίσης εκδώσει προσκλήσεις για τον Αμερικανό Πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, τον Βρετανό πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον, τον βορειοκορεάτη Κιμ Γιονγκ Ουν, τους ηγέτες της Ομοσπονδίας Ανεξαρτήτων Κρατών (CIS) και Ευρωπαίους ηγέτες.

Την παρουσία τους στην Παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας έχουν μέχρι στιγμής επιβεβαιώσει οι ηγέτες της Ινδίας, της Κούβας, της Γαλλίας, της Τσεχίας, της Βενεζουέλας, της Λευκορωσίας, της Αρμενίας, της Βουλγαρίας και της Σερβίας.

HJ με πληροφορίες από TASS

Το κουρδικό ζήτημα είναι «μια βόμβα» για ολόκληρη τη Μέση Ανατολή λέει ο Λαβρόφ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: