Πλήγμα στον τουρισμό της Βενετίας προκάλεσαν οι πλημμύρες: Ακυρώσεις έως και 45%

Η Βενετία βρέθηκε αντιμέτωπη στα μέσα Νοεμβρίου με τις χειρότερες πλημμύρες από το 1872, καθώς επλήγη από 4 πλημμυρίδες άνω των 140 εκατοστών σε μόλις 7 ημέρες. Photo via Twiiter, @TravelFeatures




Οι τουρίστες δείχνουν να αποφεύγουν τη Βενετία μετά τις ιστορικές πλημμύρες που έπληξαν την πόλη τον περασμένο μήνα, καθώς καταγράφεται «βουτιά» στις κρατήσεις στα ξενοδοχεία.

  • Από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς παγκοσμίως, η Βενετία βρέθηκε αντιμέτωπη στα μέσα Νοεμβρίου με τις χειρότερες πλημμύρες από το 1872, καθώς επλήγη από 4 πλημμυρίδες άνω των 140 εκατοστών σε μόλις 7 ημέρες.
  • Αν και τα νερά υποχώρησαν, οι εικόνες από την πλημμυρισμένη πόλη έμειναν χαραγμένες στη συνείδηση της κοινής γνώμης και οι ξενοδόχοι μιλούν για ένα ποσοστό ακυρώσεων της τάξης του 45% σε συνδυασμό με την απουσία νέων κρατήσεων.

«Συνήθως, αυτήν την περίοδο είμαστε sold-out έως και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και αρχίζουμε τις κρατήσεις για το Καρναβάλι (τον Φεβρουάριο), όμως όλα είναι “επίπεδα” αυτή τη στιγμή» δήλωσε ο Κλαύντιο Σκάρπα, ο επικεφαλής της ένωσης ξενοδόχων της Βενετίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εξακόσιοι δήμαρχοι στο πλευρό της Σέγκρε σε μια συγκινητική διαδήλωση στο κέντρο του Μιλάνου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: