Πλιάτσικο χιλιάδων λίτρων στο νερό εν μέσω καταστρεπτικών πυρκαγιών στην Αυστραλία

Διαδήλωση στην Αυστραλία με αίτημα την προστασία από την κλιματική αλλαγή. EPA/DAN HIMBRECHTS AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT




Η αυστραλιανή αστυνομία ερευνά την κλοπή δεκάδων χιλιάδων λίτρων πόσιμου νερού από έναν κοινοτικό χώρο στη βόρεια ακτή της πληγείσας από την ξηρασία και τις πυρκαγιές Πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Οι καταστροφικές πυρκαγιές έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον τέσσερις ανθρώπους από τον Νοέμβριο, έχουν αποτεφρώσει σχεδόν δέκα εκατομμύρια στρέμματα δασικών εκτάσεων και γεωργικής γης και έχουν καταστρέψει περισσότερα από 400 σπίτια.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι οι δράστες, που επέβαιναν σε ένα βυτιοφόρο και σε ένα ημιφορτηγό, έκλεψαν περίπου 25.000 λίτρα πόσιμου νερού από έναν κοινοτικό χώρο στην πόλη Μεργουιλάμπαχ στη βόρεια ακτή της πολιτείας.

Η πράξη της κλοπής νερού σε μια δύσκολη περίοδο για το μεγαλύτερο τμήμα της Νέας Νότιας Ουαλίας είναι “σοκαριστική”, δήλωσε ο αστυνομικός επιθεωρητής Λουκ Άρθουρς.

“Αυτού του είδους η κλοπή είναι απαράδεκτη. Η αστυνομία συνεχίζει να ερευνά το περιστατικό και καλεί όποιον έχει πληροφορίες να επικοινωνήσει”, πρόσθεσε ο ίδιος.

Το Σίδνεϊ, η πρωτεύουσα της Νέας Νότιας Ουαλίας, καλύφθηκε από καπνό αυτήν την εβδομάδα και η ποιότητα του αέρα ήταν εξαιρετικά επικίνδυνη, γεγονός που προκάλεσε την λαϊκή οργή και πολιτικές πιέσεις προς την κυβέρνηση να κάνει περισσότερα για να καταπολεμήσει την κλιματική αλλαγή.

Ενώ η αστυνομία ερευνά τί προκάλεσε κάποιες από τις φωτιές, πυροσβέστες και επιστήμονες αποδίδουν τις πυρκαγιές κυρίως στην αύξηση της θερμοκρασίας και την τριετή περίοδο ξηρασίας.

Πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ

Καμπέρα, Αυστραλία

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο μοναδικό ρωσικό αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ»

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: