Δύο νεκροί κι ένας σοβαρά τραυματισμένος από πυρά σε εκκλησία του Τέξας [videos]

Τουλάχιστον δύο νεκροί, ανάμεσά τους και ο φερόμενος ως δράστης, σε περιστατικό με πυροβολισμούς σε εκκλησία στο Τέξας. Photo via CNN




Ένας ένοπλος που άνοιξε πυρ σε εκκλησία στο Τέξας, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο και τραυματίζοντας σοβαρά έναν άλλο, σκοτώθηκε όταν ενορίτες στην κυριακάτικη πρωινή λειτουργία τον πυροβόλησαν, δήλωσαν οι αρχές.

Η πυροσβεστική υπηρεσία του Φορτ Γουόρθ ανέφερε πως τρεις άνθρωποι, περιλαμβανομένου του φερόμενου ως δράστη, απομακρύνθηκαν από το σημείο σε κρίσιμη κατάσταση. Η περιοχή είναι ασφαλής, πρόσθεσε.

Δύο από αυτούς, περιλαμβανομένου του φερόμενου ως δράστη, υπέκυψαν στα τραύματά τους καθ΄όδον προς το νοσοκομείο και οι προσπάθειες ανάνηψης του τρίτου από ιατρικό προσωπικό ήταν επιτυχείς, σύμφωνα με εκπρόσωπο των τοπικών υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης MedStar. Άλλοι δύο άνθρωποι υπέστησαν ελαφρύτερα τραύματα καθώς έσκυβαν για να καλυφθούν μέσα στην εκκλησία, ανέφερε.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο Γουάιτ Σέτλμεντ, ένα βορειοδυτικό προάστιο του Φορτ Γουόρθ, στην Εκκλησία του Χριστού Γουέστ Φρίγουεϊ.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Γουάιτ Σέτλμεντ, Τζ. Π. Μπέβερινγκ, δήλωσε πως ο ένοπλος πυροβολήθηκε από δύο πιστούς που ήταν οπλισμένοι και ανταπέδωσαν τα πυρά. «Η απειλή σταμάτησε χάρη στις ηρωικές ενέργειες των δύο ενοριτών στην εκκλησία», είπε ο Μπέβερινγκ.

Σε δήλωσή του ο κυβερνήτης του Τέξας, Γκρεγκ Άμποτ ανέφερε: «Οι τόποι λατρείας είναι ιεροί, και είμαι ευγνώμων για τα μέλη της εκκλησίας που αντέδρασαν γρήγορα για να αντιμετωπίσουν τον δράστη και βοήθησαν να αποφευχθούν περαιτέρω απώλειες».

Το περιστατικό με τους πυροβολισμούς καταγράφηκε σε βίντεο καθώς η λειτουργία μεταδιδόταν προφανώς από το YouTube, σύμφωνα με την εφημερίδα New York Daily News.

Με πληροφορίες από Reuters, μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τέξας, ΗΠΑ

Επίθεση με μαχαίρι σε συναγωγή έξω από τη Νέα Υόρκη: Αναφορές για πέντε τραυματίες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: