Πέρασε ο προϋπολογισμός με 158 υπέρ και 139 κατά: 250 «ναι» στο κονδύλι για το υπουργείο Άμυνας

Από την ολομέλεια της Βουλής. Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αλέξανδρος Μπελτές




Με 158 ψήφους υπέρ, κυρώθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων, ο κρατικός προϋπολογισμός οικονομικού έτους 2020.

Με ευρύτατη πλειοψηφία 250 βουλευτών (39 όχι, 8 “παρών”) ψηφίστηκαν οι δαπάνες του υπουργείου ‘Αμυνας, ενώ οι δαπάνες της Προεδρίας της Δημοκρατίας ψηφίστηκαν από 242 βουλευτές (55 όχι).

Οι δαπάνες των υπολοίπων υπουργείων ψηφίστηκαν επίσης από 158 βουλευτές (139 κατά) με μόνη διαφοροποίηση στις δαπάνες του υπουργείου Εξωτερικών που ψηφίστηκαν από 159 βουλευτές (138 κατά).

Κατά την ηλεκτρονική ονομαστική ψηφοφορία, που διεξήχθη μετά την ολοκλήρωση της 5ης συνεδρίασης της ολομέλειας της Βουλής, 139 βουλευτές της αντιπολίτευσης καταψήφισαν τον προϋπολογισμό.

Συνολικά ψήφισαν 297 βουλευτές σε σύνολο 300. Απουσίαζαν 3 βουλευτές, ενώ δύο εξ αυτών οι κκ Κ. Ζουράρις και Κ. Μάλαμα του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσαν με επιστολή τους πρόθεση καταψήφισης του προϋπολογισμού.

Στις πέντε ημέρες και 50 ώρες, που διήρκεσε η συζήτηση επί του προϋπολογισμού, τον λόγο έλαβαν 224 βουλευτές όλων των κομμάτων. Μίλησαν επίσης 34 μέλη της κυβέρνησης καθώς και οι έξι αρχηγοί. Συνολικά δηλαδή, μίλησαν 264 μέλη του κοινοβουλίου.

— Με ευρύτατη πλειοψηφία 250 βουλευτών (39 όχι, 8 “παρών”) ψηφίστηκαν οι δαπάνες του υπουργείου Άμυνας. Υπέρ ψήφισαν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ελληνική Λύση.

Το ΚΙΝΑΛ σύμφωνα με πληροφορίες ψήφισε όχι σε όλα.

Κεγκέρογλου: Αρνηθήκαμε να συμφωνήσουμε με τη μείωση του προϋπολογισμού του υπουργείου Εθνικής Άμυνας

Ο γραμματέας της Κ.Ο του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλης Κεγκέρογλου επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι το Κίνημα Αλλαγής καταψήφισε τις δαπάνες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

«Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη για τα εθνικά μας θέματα περίοδο, αρνηθήκαμε να συμφωνήσουμε με τη μείωση του προϋπολογισμού του υπουργείου Εθνικής Άμυνας» δήλωσε ο κ. Κεγκέρογλου.

Συνολικά ψήφισαν 297 βουλευτές σε σύνολο 300. Απουσίαζαν 3 βουλευτές, ενώ δύο εξ αυτών οι κ Κ. Ζουράρις και Κ. Μάλαμα του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσαν με επιστολή τους πρόθεση καταψήφισης του προϋπολογισμού.

Η τρίτη απουσία φέρεται να είναι η βουλευτής Κων. Αδάμου του Μέρα25.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αντιπαράθεση Μητσοτάκη – Τσίπρα για τον προϋπολογισμό: Ποιος δίνει τα περισσότερα [Live]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: