Περαιτέρω ανάκριση στην υπόθεση του Ριχάρδου ζητά το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών

Ο ενεχυροδανειστής Ριχάρδος Μυλωνάς εξέρχεται από τις Δικαστικές φυλακές στο Ναύπλιο. Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ




Περαιτέρω ανάκριση στην υπόθεση των εξαγωγών χρυσού στην Τουρκία με κεντρικό πρωταγωνιστή τον ενεχυροδανειστή Ριχάρδο Μυλωνά διατάσσει με βούλευμα του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, το οποίο ζητά επιπλέον έρευνα για την κατηγορία της λαθρεμπορίας.

Οι δικαστές του Συμβουλίου κινούμενοι σε εκ διαμέτρου αντίθετη κρίση από αυτήν του αρμόδιου Εισαγγελέα Ιωάννη Πιέρρου που εισηγήθηκε την απαλλαγή των 63 εμπλεκομένων στην υπόθεση, εκτιμούν ότι η υπόθεση πρέπει να ερευνηθεί περισσότερο και έτσι επιστρέφουν στον ανακριτή την δικογραφία διατάσσοντας να γίνουν συγκεκριμένες πράξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το δικαστικό Συμβούλιο ζητάει να γίνει περαιτέρω έλεγχος από τη Γενική Διεύθυνση Τελωνείων, την ΑΑΔΕ και την Τράπεζα της Ελλάδος καθώς και πλήρης εκτιμητικός φορολογικός έλεγχος στο σύνολο “των κατασχεθέντων, πολύτιμων αντικειμένων ως λαθρεμπορευμάτων” και ακολούθως να προσδιοριστεί αν προκύπτουν απωλεσθέντα από φόρους ποσά του Δημοσίου.

Μετά την εξέλιξη αυτή, το γραφείο του ποινικολόγου Αλέξη Κούγια εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για “περαιτέρω ταλαιπωρία” των κατηγορουμένων και μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι “Από την πρώτη στιγμή διατυπώσαμε την νομική άποψη ότι δεν υπάρχει κανένα αδίκημα, το οποίο να έχει διαπράξει ο εντολέας μας, και ότι η ποινική δίωξη εναντίον του και η σύλληψή του ήταν ένα τεράστιο λάθος της Ελληνικής Αστυνομίας και των αξιωματικών της που χειρίστηκαν προανακριτικά την υπόθεση αυτή σε συνεργασία με γνωστό Εισαγγελέα”.

Επίσης τονίζει πως “Σήμερα εξεδόθη το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου (Συμβούλιο Πλημμελειοδικών), το οποίο, κατά την νομική κρίση μας, αξιολογώντας λανθασμένα τα αποδεικτικά στοιχεία, αντί να απαλλάξει τον Ριχάρδο και τους συγκατηγορουμένους του και να αποφασίσει την αμετάκλητη αθώωσή τους, η οποία είναι πασιφανής, αποφάσισε την περαιτέρω ταλαιπωρία τους, διατάσσοντας συμπληρωματικές ανακριτικές πράξεις επί διαφόρων θεμάτων, για τα οποία όμως ήδη υπάρχουν αδιάσειστες αποδείξεις υπέρ των κατηγορουμένων.

Σαν δικηγορικό γραφείο, που έχουμε την άποψη να υπηρετούμε την αρχή ότι οι δικηγόροι βοηθούν τους δικαστές να εκδίδουν δίκαιες αποφάσεις, εκφράζουμε την ακραία νομική μας αντίθεση και δυσαρέσκεια”.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Πυρκαγιά σε εξέλιξη σε τριώροφο κτίριο στην Πλάκα: Απεγκλωβίστηκε σώο ένα άτομο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: