Παρουσία Μητσοτάκη, Τσίπρα η συζήτηση για τον προϋπολογισμό: Ψηφίζεται την Τετάρτη [live]

Ο γενικός εισηγητής βουλευτής ΝΔ Μανούσος Βολουδάκης (Δ), μιλάει στη πρώτη μέρα της συζήτησης για τον Προϋπολογισμό του 2020, Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019. Ξεκινά σήμερα η συζήτηση στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό του 2020 η οποία θα ολοκληρωθεί με ψηφοφορία την προσεχή Τετάρτη. ΑΠΕ-ΜΠΕ,Αλέξανδρος Μπελτές
Παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, άρχισε στην κατάμεστη αίθουσα της ολομέλεια της Βουλής, η πενθήμερη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού, οικονομικού έτους 2020. Η συζήτηση θα κορυφωθεί την ερχόμενη Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου με τις τοποθετήσεις των επικεφαλής των κομμάτων, και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας με την ονομαστική φανερή ψηφοφορία, η οποία -κατά παράδοση- λογίζεται ως ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Σημειώνεται ότι κατά την επεξεργασία του προϋπολογισμού, από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, το σχετικό νομοσχέδιο είχε γίνει δεκτό κατά πλειοψηφία, με τη Νέα Δημοκρατία να ψηφίζει υπέρ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το Κίνημα Αλλαγής, το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25, να το καταψηφίζουν, και την Ελληνική Λύση να επιφυλάσσεται για την ολομέλεια.

Η συζήτηση άρχισε με τους γενικούς και ειδικούς εισηγητές και θα συνεχιστεί με κατάλογο ομιλητών εναλλάξ και ανάλογα με τη δύναμη των κομμάτων, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχουν από αύριο Κυριακή οι τοποθετήσεις των υπουργών και των αρχηγών των κομμάτων.

Πρώτος στο βήμα ανήλθε ο γενικός εισηγητής της ΝΔ Μανούσος Βολουδάκης, ενώ ακολουθεί η γενική εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υφυπουργός Οικονομικών Αικατερίνη Παπανάτσιου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Έναρξη συζήτησης προϋπολογισμού 2020 στην Βουλή: “Ανατροπές” προαναγγέλλει ο Πέτσας [live]

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal