“Παγώνουν” τις δύο πρώτες αγωνιστικές του 2020 οι διαιτητές: Στον “αέρα” το πρωτάθλημα

File Photo: Μπάλα της Super League – ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ




Οι διαιτητές της Super League τραβούν στα άκρα το σχοινί δείχνοντας διατεθειμένοι να μην υπαναχωρήσουν στην απόφαση που έλαβαν για αποχή από τις αγωνιστικές δραστηριότητες στο ξεκίνημα του νέου έτους με αφορμή τις επιθέσεις (λεκτικές και μη) που δέχονται με πιο πρόσφατη εκείνη στο σπίτι του διαιτητή Ευαγγέλου, ο οποίος ήταν στο VAR του Βόλος – Ολυμπιακός. Παράλληλα, αντιδρούν και για τις μηνύσεις που κατατέθηκαν εναντίον της διαιτητικής ομάδας του ίδιου παιχνιδιού, αλλά και τη στοχοποίηση από τον Χέρμπερτ Χούμπελ και την ΚΕΔ, και το εν γένει αρνητικό κλίμα που δημιουργείται εις βάρος της ελληνικής διαιτησίας.

  • Εν αναμονή λοιπόν του διοικητικού συμβουλίου της Super League που είναι προγραμματισμένο για τη Δευτέρα (30/12) με αφορμή τις κινητοποιήσεις των διαιτητών, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το σώμα των Ελλήνων διαιτητών και βοηθών της Super League απέστειλε ομαδικό κώλυμα προς την ΚΕΔ. Απαντες (!) επικαλούνται προσωπικούς – οικογενειακούς λόγους, ούτως ώστε να προλάβουν τους ορισμούς από την ΚΕΔ για την πρώτη αγωνιστική (17η) του νέου έτους που είναι προγραμματισμένη για το διήμερο 4-5/1 και περιλαμβάνει τα ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός και Αρης – ΠΑΟΚ.

Μάλιστα, το κώλυμα δηλώνεται μέχρι τις 17 Ιανουαρίου, κάτι που σημαίνει ότι «παγώνουν» τις δύο πρώτες αγωνιστικές του 2020 (17η και 18η) αλλά και τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας που έχει οριστεί σε εμβόλιμες ημερομηνίες. Πλέον αναμένεται η αντίδραση των συλλόγων, της ΚΕΔ αλλά και των καναλιών που μεταδίδουν τους αγώνες καθώς υπάρχουν ρήτρες στα συμβόλαια με τις ομάδες.

Μια λύση, προκειμένου να παιχτεί ποδόσφαιρο είναι η έλευση ξένων διαιτητών σε όλα τα ματς, κάτι όμως που είναι σχεδόν ανέφικτο οικονομικά καθώς είναι πολύ μεγάλο το κόστος ούτως ώστε να καλυφθούν όλοι οι αγώνες. Αλλη μια λύση αποτελούν οι διαιτητές της Super League 2, οι οποίοι όμως δεν έχουν εκπαιδευτεί στο VAR. Αρα, εφόσον οριστούν τα ματς θα πρέπει να γίνουν δίχως VAR. Επίσης, δεν έχει αποσαφηνιστεί αν θα συμπαρασταθούν στον αγώνα των συναδέλφων τους, δεδομένου ότι κι αυτοί στο ίδιο… καζάνι βράζουν.

ΕΘΝΟΣ

Ακάθεκτη η Λίβερπουλ στη Premier League: Πάει για τίτλο μετά από 30 χρόνια

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: