Οποιαδήποτε παρέμβαση στην υπόθεση της 19χρονης θα συνιστούσε εμπόδιο, λέει ο Κληρίδης

File Photo: Την παραίτησή του με άμεση ισχύ υπέβαλε στον Νίκο Αναστασιάδη ο Γενικός Εισαγγελέας της Κύπρου. ΚΥΠΕ, ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ




Ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας Κώστας Κληρίδης αναφέρει, σε σημερινή ανακοίνωσή του, ότι τυχόν παρέμβασή του στην ποινική υπόθεση πρόκλησης δημόσιας βλάβης με κατηγορούμενη νεαρή Βρετανίδα «δεν θα συνιστούσε τίποτε άλλο παρά εμπόδιο στην διακρίβωση των πραγματικών γεγονότων και παρέμβαση στο δικαστικό έργο».

Σχολιάζοντας δημοσιεύματα αναφορικά με την υπόθεση, ο κ. Κληρίδης διευκρινίζει ότι «αφ΄ης στιγμής η κατηγορούμενη στην υπόθεση είχε προβεί σε σοβαρές καταγγελίες κατά των ανακριτικών αρχών της Δημοκρατίας, αυτές οι καταγγελίες άπτονταν του θέματος της θεληματικότητας της κατάθεσης της και θα έπρεπε να μη αφεθούν να αιωρούνται με αναστολή ποινικής δίωξης αλλά θα έπρεπε να αποφασισθούν από το εκδικάζον Δικαστήριο, ενώπιον του οποίου είχαν εγερθεί. Και αυτό έγινε.»

«Αφ΄ης στιγμής η κατηγορούμενη στην υπόθεση είχε εγείρει και συνεχίζει να εγείρει θέμα μη διεξαγωγής δίκαιης δίκης, και τούτο είναι κατ΄εξοχήν νομικό-συνταγματικό θέμα το οποίο πρέπει να εγείρεται ενώπιον του Δικαστηρίου και να αποφασίζεται από αυτό», συμπληρώνει.

Καταλήγοντας , ο κ. Κληρίδης αναφέρει ότι «οποιαδήποτε τυχόν παρέμβαση του Γενικού Εισαγγελέα είτε για λόγους δημόσιου συμφέροντος, είτε για άλλους λόγους, δεν θα συνιστούσε τίποτε άλλο παρά εμπόδιο στην διακρίβωση των πραγματικών γεγονότων και παρέμβαση στο δικαστικό έργο».

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Θύελλα αντιδράσεων στη Βρετανία για την καταδίκη της 19χρονης: Καμπάνια στο twitter

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: