Ολοκληρώθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη οι πορείες για τον Γρηγορόπουλου με μικροεντάσεις

Διαδηλωτές κρατώντας πανό συμμετέχουν σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στα Προπύλαια και πορεία μνήμης στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, για τα 11 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, την Παρασκευή 06 Δεκεμβρίου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Οι πορείες για τα 11 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ολοκληρώθηκαν τόσο στην Αθήνα όσο και στην Θεσσαλονίκη με μικρής έκτασης επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας.

Στην πορεία που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας συμμετείχαν οργανώσεις της αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν προς την Βουλή. Φτάνοντας στα Προπύλαια κάποια μπλοκ από την πορεία κατευθύνθηκαν προς τα Εξάρχεια, ενώ κάποια άλλα διαλύθηκαν στην Ομόνοια. Σημειώνεται ότι στις 9 είχε προγραμματιστεί συγκέντρωση στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, στη συμβολή των οδών Τζαβέλα και Μεσολογγίου. Αυτή την ώρα η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας αποκαθίσταται σταδιακά.

Θεσσαλονίκη

Ολοκληρώθηκαν και οι δύο πορείες που έγιναν στη Θεσσαλονίκη για τη συμπλήρωση 11 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Η πρώτη και μαζικότερη, στην οποία συμμετείχαν μέλη αναρχικών συλλογικοτήτων, ξεκίνησε από την Καμάρα, κατέβηκε από την οδό Εθνικής Αμύνης, κινήθηκε στην Τσιμισκή και κατέληξε στο αρχικό σημείο.

Διαδηλωτές που συμμετέχουν στη μαθητική και φοιτητική πορεία για τα 11 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, την Παρασκευή 06 Δεκεμβρίου 2019, στη Θεσσαλονίκη. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗ

Kλούβες της Αστυνομίας δημιούργησαν φραγμό στο ύψος του Συντριβανίου, κόβοντας τον δρόμο προς το ΑΠΘ, ενώ κατά μήκος της οδού Μελενίκου είχαν αναπτυχθεί αστυνομικές δυνάμεις.

Η δεύτερη πορεία, με τη συμμετοχή φοιτητικών συλλόγων και ατόμων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, ξεκίνησε, επίσης, από την Καμάρα, κινήθηκε στις οδούς Εθνικής Αμύνης και Τσιμισκή, ανέβηκε στην οδό Αριστοτέλους και ένας μικρός αριθμός διαδηλωτών πήγε προς το κτίριο του υφυπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, όπου διαλύθηκαν. Η κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης αποκαταστάθηκε.


Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ,
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Μολότοφ, χημικά, προσαγωγές, συλλήψεις σε Εξάρχεια και Πάτρα μετά την πορεία για Γρηγορόπουλο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: