Οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο κυριάρχησαν στις επαφές Δένδια στον ΟΑΣΕ

O Νίκος Δένδιας με τον εκτελούντα χρέη Βοηθού ΥΠΕΞ των ΗΠΑ. Πηγή φωτογραφίας @NikosDendias




Οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, διμερή και διεθνή ζητήματα, καθώς και η προώθηση της περιφερειακής συνεργασίας, βρέθηκαν στο επίκεντρο των επαφών του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στο περιθώριο της 26ης Υπουργικής Συνόδου του ΟΑΣΕ, στην Μπρατισλάβα.

Το υπουργείο Εξωτερικών, σε ανάρτησή του στον επίσημο λογαριασμό στο Twitter, χαρακτηρίζει τις επαφές εποικοδομητικές και παραγωγικές.

Μετά την παρέμβασή του στην υπουργική Σύνοδο του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), ο κ. Δένδιας αρχικά είχε συνάντηση με τη Νορβηγή ομόλογό του, Έρικσεν Σορέιντε, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκαν τα περιφερειακά ζητήματα και οι επενδύσεις.

Στη συνέχεια ο υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον Ύπατο Αρμοστή του ΟΑΣΕ για τις Εθνικές Μειονότητες, Λαμπέρτο Ζανιέρ, και ακολούθως με τον υπουργό Εξωτερικών της προεδρεύουσας χώρας του ΟΑΣΕ, της Σλοβακίας, Μίροσλαβ Λάιτσακ.

Μετά την «οικογενειακή» φωτογραφία της 26ης Υπουργικής Συνόδου του ΟΑΣΕ, ο κ. Δένδιας είχε συνομιλίες με τον εκτελούντα χρέη, βοηθό υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιο για τις ευρωπαϊκές και ευρασιατικές υποθέσεις, Φίλιπ Ρίκερ.

Επίσης, ο κ. Δένδιας πραγματοποίησε συναντήσεις με τους υπουργούς Εξωτερικών της Ουκρανίας Βαντίμ Πριστάικο και της Κιργιζίας C. Aidarbekov.

Σημειώνεται πως οι 57 χώρες μέλη του ΟΑΣΕ κατά την 26η Υπουργική Σύνοδο αποφάσισαν πως την προεδρία του οργανισμού θα αναλάβει το 2022 η Πολωνία, ενώ το 2021 έχει οριστεί η Σουηδία.

«Η Σουηδία θα εργαστεί με ισχυρή δέσμευση για την οικοδόμηση και τη διασφάλιση της ειρήνης και της ασφάλειας στην Ευρώπη» αναφέρει σε ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter η υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Άννα Λιντ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Κουτσούμπας: Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ για τα ελληνοτουρκικά καταρρέει με πάταγο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: