Οι Έλληνες εισαγγελείς ζητούν 14 χρόνια φυλάκισης για τον πρώην επικεφαλής της Siemens

File Photo: Τα κεντρικά γραφεία της Siemens στο Παρίσι. EPA, ETIENNE LAURENT




Στην ιστοσελίδα του περιοδικού DER SPIEGEL δημοσιεύεται άρθρο των Jürgen Dahlkamp, Gunther Latsch και Jörg Schmitt με τίτλο «Δίκη για την διαφθορά: Οι Έλληνες εισαγγελείς ζητούν 14 χρόνια φυλάκισης για τον πρώην επικεφαλής της Siemens» και υπότιτλο «Πριν από 13 χρόνια η Siemens κλονίστηκε από υπόθεση δωροδοκίας.

Τώρα, οι τότε διευθυντές υπό τον Heinrich von Pierer καταδικάζονται στην Ελλάδα και πρέπει να ανησυχούν ότι θα τους επιβληθούν μεγάλες ποινές φυλάκισης».

Το άρθρο αναφέρει τα ακόλουθα:

“Η Ελλάδα είναι μία χώρα, στην οποία αξίζει κανείς να ταξιδέψει για διακοπές: το γαλάζιο του ουρανού, η θάλασσα, οι χαλαροί άνθρωποι. Εκτός και αν είναι κανείς πρώην διευθυντής της Siemens, καθώς σε αυτήν την περίπτωση καλύτερα να μην κάνει το ταξίδι. Στην υπόθεση της Siemens, η ελληνική Δικαιοσύνη είναι κάθε άλλο παρά χαλαρή (…) Για τον επί πολλά χρόνια Διευθύνοντα Σύμβουλο, Heinrich von Pierer, οι εισαγγελείς ζήτησαν 14 χρόνια φυλάκισης, όπως έκαναν και για το πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Thomas Ganswindt.

Οι προτάσεις φαίνονται αλλόκοτες, καθώς η Εισαγγελία είχε στο μεταξύ υποσχεθεί στον von Pierer την αθώωσή του (…)

Από την ετυμηγορία των δικαστών θα εξαρτηθεί και το κατά πόσον η Ελλάδα θα ζητήσει ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης εναντίον των πρώην διευθυντών. Η Γερμανία στην περίπτωση αυτή δεν θα εξέδιδε μεν Γερμανό πολίτη, το ταξίδι όμως στο εξωτερικό -και όχι μόνο στην Ελλάδα- θα γινόταν επικίνδυνο για τους πρώην διευθυντές της Siemens (…)

Η δίκη, η οποία τώρα βρίσκεται λίγο πριν το τέλος της, αναμένεται να συνεχιστεί σε ανώτερη δικαιοδοσία, καθώς ορισμένοι από τους κατηγορούμενους πιθανότατα θα ασκήσουν έφεση μετά την ετυμηγορία. Η ολοκλήρωση της διαδικασίας αναμένεται σε μερικά χρόνια. Σε δικηγορικούε κύκλους, η δίκη στην Αθήνα θεωρείται ούτως ή άλλως ως «δίκη με πολιτικά κίνητρα» και με «εν μέρει παράλογες κατηγορίες». Σύμφωνα με το γερμανικό Δίκαιο, οι κατηγορίες έχουν ούτως ή άλλως παραγραφεί προ πολλού”.

Πάμπλουτος επιχειρηματίας πίσω από τη δολοφονία της δημοσιογράφου Δάφνης Καρουάνα Γκαλιζία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: