Οι Δημοκρατικοί πρέπει να «ντρέπονται» για την παραπομπή Τραμπ, σχολιάζει ο Λευκός Οίκος

File Photo: Ο Λευκός Οίκος. Φωτογραφία Hellas Journal
«Οι Δημοκρατικοί πρέπει να ντρέπονται», είναι η πρώτη αντίδραση του Λευκού Οίκου, δια στόματος της εκπροσώπου, Στέφανι Γκισάμ, στην ανακοίνωση της παραπομπής του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ από τη Νάνσι Πελόζι.

Πρόσθεσε πως “όταν η δημοκρατική πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων εγκρίνει τη μομφή, ο Τραμπ προσβλέπει στη «δίκαιη δίκη στη Γερουσία», όπου το Ρεπουμπλικανικό κόμμα κατέχει την εξουσία”.

Νωρίτερα, η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι ανακοίνωσε την παραπομπή του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, λέγοντας πως “έδωσε εντολή στην Επιτροπή Δικαιοσύνης να προχωρήσει στη σύνταξη των σχετικών εγγράφων για την παραπομπή του Τραμπ”.

«Οι ενέργειες του προέδρου έχουν παραβιάσει κατάφωρα το Σύνταγμα», είπε η Πελόζι στους δημοσιογράφους. Πρόσθεσε ότι ο Τραμπ απειλεί συνεχώς τη δημοκρατία και «δεν μας αφήνει άλλη λύση από το να δράσουμε».

Οι Δημοκρατικοί κατηγορούν τον Ντόναλντ Τραμπ για κατάχρηση εξουσίας, αναφορικά με πιέσεις που φέρεται να άσκησε ο ίδιος και στενοί του συνεργάτες στην κυβέρνηση της Ουκρανίας, προκειμένου να δώσει εντολή έρευνας σε βάρος του γιου του Τζο Μπάιντεν, που θεωρείται επικρατέστερος αντίπαλός του, στις προεδρικές εκλογές του 2020.

Η αντίδραση Τραμπ
Σε μία πρώτη αντίδραση ο Αμερικανός Πρόεδρος μέσω Twitter, κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς ότι «έχουν τρελαθεί» και πως ενώ δεν έχουν στοιχεία εναντίον του αυτό μοιάζει να μην έχει σημασία.

«Συνεπώς εγώ λέω, εάν πρόκειται να με παραπέμψετε, κάντε το τώρα, γρήγορα ώστε να έχουμε μια δίκαιη δίκη στη Γερουσία, και ώστε η χώρα μας να επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς».

«Εκλέχθηκα για να ”καθαρίσω το βάλτο” και αυτό κάνω», συμπλήρωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Hellas Journal, με πληροφορίες από διεθνή ΜΜΕ

Η Πελόζι ανακοίνωσε την παραπομπή του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal