Οι αρχηγοί Γενικών Επιτελείων ΗΠΑ και Ρωσίας συζήτησαν για τη Συρία στην Ελβετία

Ο Αμερικανός στρατηγός Μαρκ Μίλεϊ συναντήθηκε με τον Ρώσο ομόλογο του Βαλέρι Γκεράσιμοφ στην Ελβετία. Φωτογραφία, πηγή, ΚΥΠΕ




Οι αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων Εθνικής Άμυνας της Ρωσίας και των ΗΠΑ συναντήθηκαν στην Ελβετία για να συζητήσουν κυρίως για την κατάσταση στη Συρία, όπου οι δύο χώρες έχουν εμπλακεί στρατιωτικά και διατηρούν τακτική επαφή για την αποφυγή κάθε τυχαίας αντιπαράθεσης.

Ο Αμερικανός στρατηγός Μαρκ Μίλεϊ και ο Ρώσος ομόλογός του Βαλέρι Γκεράσιμοφ “συζήτησαν για τη Συρία” και για “στρατηγικά και επιχειρησιακά θέματα”, ανακοίνωσε η συνταγματάρχης ΝτιΝτι Χάλφχιλ, εκπρόσωπος του αμερικανικού γενικού επιτελείου.

Ο στόχος της συνάντησης αυτής, που πραγματοποιήθηκε στη Βέρνη, ήταν η ενίσχυση της πρόληψης ατυχημάτων μεταξύ του αμερικανικού και του ρωσικού στρατού, η βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των δύο ηγετών και η μείωση των κινδύνων”, διευκρίνισε η εκπρόσωπος σε ανακοίνωση. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας εξέδωσε πανομοιότυπη ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι η συνάντηση ήταν “εποικοδομητική”.

Ήταν η πρώτη συνάντηση του στρατηγού Γκεράσιμοφ με τον στρατηγό Μίλεϊ, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του στα τέλη Σεπτεμβρίου. Οι δύο άνδρες είχαν επικοινωνήσει τηλεφωνικά αλλά ουδέποτε είχαν συναντηθεί δια ζώσης.

Ο προκάτοχος του στρατηγού Μίλεϊ, ο στρατηγός Τζόσεφ Ντάνφορντ, είχε συναντήσει τον Ρώσο αρχηγό γενικού επιτελείου επανειλημμένα, την τελευταία φορά τον Μάρτιο στη Βιένη. Παρά τη σύγκρουση στη Συρία και τις εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών, οι δύο αρχηγοί ΓΕΕΘΑ είχαν καταφέρει να διατηρήσουν έναν δίαυλο επικοινωνίας που ουδέποτε διακόπηκε.

Με πληροφορίες ΚΥΠΕ – ΑΠΕ
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Η Έμιλι Θόρνμπερι υποψήφια για να διαδεχθεί τον Κόρμπιν στην ηγεσία των Εργατικών

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: