Ο Σπύρος Ριζόπουλος υποψηφιότητα έκπληξη για τη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών

Ο επικοινωνιολόγος Σπύρος Ριζόπουλος. Φωτογραφία via facebook




Με την παραίτηση του Αντώνη Διαματάρη από τη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών με αρμοδιότητα τα θέματα που απόδημου ελληνισμού, το Μέγαρο Μαξίμου αναζητεί ήδη τον διάδοχό του.

Μεταξύ των ονομάτων που ήδη ακούγονται σε κυβερνητικούς κύκλους υπάρχει και ένα που αποτελεί έκπληξη. Πρόκειται για τον επικοινωνιολόγο Σπύρο Ριζόπουλο ο οποίος είναι γνωστός στο κυβερνητικό επιτελείο, αλλά και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πρόκειται για έναν άνθρωπο με μακρά παρουσία στις ΗΠΑ, όπου σπούδασε επικοινωνία επιχειρήσεων και πολιτικών προσώπων στο George Washington University καθώς και διεθνείς σχέσεις και πολιτικές επιστήμες στο Northeastern, Ιilinois.

Παράλληλα, εργάσθηκε ως Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού & Επικοινωνίας του Κέντρου Δυτικής Πολιτικής (Western Policy Center) στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ (1997-2001), και ως Σύμβουλος Επικοινωνίας της Εταιρίας Επικοινωνιακών υπηρεσιών Lazarus Strategic Services (1994-1997), επίσης με έδρα την Ουάσινγκτον.

Γνωρίζει δηλαδή από κοντά την πραγματικότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και τους εκεί απόδημους.

Οι όποιες αντιρρήσεις μπορούν να προκύψουν από το γεγονός ότι είναι άνθρωπος με άποψη, πράγμα που έδειξε και με την ανεξάρτητη υποψηφιότητά του ως περιφερειάρχης Ηπείρου.

Το ερώτημα είναι αν μια τέτοια υποψηφιότητα χωρά στο επιτελικό κράτος.

HJ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: