O Πάπας, παρά τις αντιδράσεις,συναντήθηκε με τον Μουσκάτ, έμμεσα εμπλεκόμενο στην υπόθεση Καρουάνα

Ο πάπας Φραγκίσκος με τον απερχόμενο πρωθυπουργό της Μάλτας Τζόζεφ Μουσκάτ EPA ,VATICAN MEDIA, HANDOUT EDITORIAL USE ONLY




Ο πάπας Φραγκίσκος δέχτηκε σήμερα τον απερχόμενο πρωθυπουργό της Μάλτας Τζόζεφ Μουσκάτ παραβλέποντας την έκκληση να ακυρώσει την συνάντηση μαζί του δεδομένης της έμμεσης εμπλοκής του στο σκάνδαλο της δολοφονίας μιας δημοσιογράφου.

Ο Φραγκίσκος συνάντησε τον Μουσκάτ, την σύζυγο και την οικογένειά του σήμερα το πρωί, ανέφερε το Βατικανό, σε μια συνάντηση που ήταν πολύ πιο χαμηλών τόνων σε σχέση με το τι συνηθίζεται όταν πρόκειται για αρχηγούς κρατών.

Συνήθως δεν επιτρέπεται σε δημοσιογράφους να καλύπτουν το γεγονός, το οποίο ένας εκπρόσωπος του Βατικανού είπε ότι είχε προγραμματιστεί μήνες πριν.

Ο Μουσκάτ ανακοίνωσε την Κυριακή ότι θα παραιτηθεί από αρχηγός του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος στις 12 Ιανουαρίου και μέσα “στις επόμενες ημέρες” θα παραιτηθεί από πρωθυπουργός. Οι πολέμιοί του ζητούν την άμεση παραίτησή του.

Μια ομάδα μαλτέζων ακαδημαϊκών έστειλε επιστολή στο Βατικανό με ημερομηνία 27 Νοεμβρίου, πριν ανακοινώσει ο Μουσκάτ την απόφασή του να παραιτηθεί, καλώντας τον πάπα να ματαιώσει την συνάντηση για να αποφύγει αυτό που χαρακτήρισαν “άσκηση προπαγάνδας” υπέρ του Μουσκάτ.

Η πολιτική σταθερότητα στο μικρό νησί της Μεσογείου έχει κλονιστεί τις τελευταίες εβδομάδες από τον αντίκτυπο της δολοφονίας, το 2017, της δημοσιογράφου και μπλόγκερ κατά της διαφθοράς Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία, η οποία σκοτώθηκε όταν ανατινάχθηκε το αυτοκίνητό της.

Ο Μουσκάτ δεν εμπλέκεται άμεσα στην έρευνα, η οποία έχει σημειώσει ραγδαία πρόοδο τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά ο μεσάζων, ο οποίος ομολόγησε το σχέδιο δολοφονίας, συνέδεσε ανθρώπους από το στενό πρωθυπουργικό περιβάλλον με απόπειρες συγκάλυψης του εγκλήματος.

Με πληροφορίες Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πόλη του Βατικανού, Βατικανό

Σπάνιο δείγμα συνεργασίας: ΗΠΑ και Ιράν συμφώνησαν στην ανταλλαγή κρατουμένων

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: