Ο Κιμ Γιονγκ-Ουν διακινδυνεύει να χάσει τα πάντα αν γίνει πάλι εχθρικός με τις ΗΠΑ λέει ο Τραμπ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. EPA, Yuri Gripas, POOL




Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι ο βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ ουν διακινδυνεύει να χάσει “τα πάντα” αν γίνει πάλι εχθρικός και ότι η χώρα του θα πρέπει να αποπυρηνικοποιηθεί έπειτα από την ανακοίνωση της Πιονγκγιάνγκ ότι πραγματοποίησε “μια επιτυχημένη δοκιμή μεγάλης σημασίας”.

“Ο Κιμ Γιονγκ ουν είναι πολύ έξυπνος και έχει πολλά να χάσει, στην πραγματικότητα τα πάντα, αν ενεργήσει με εχθρικό τρόπο. Υπέγραψε μια ισχυρή Συμφωνία Αποπυρηνικοποίησης με εμένα στη Σιγκαπούρη”, έγραψε ο Τραμπ στο Twitter αναφερόμενος στην πρώτη συνάντηση κορυφής με τον Κιμ, στη Σιγκαπούρη, το 2018.

“Δεν θέλει να ακυρώσει την ιδιαίτερη σχέση του με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών ή να αναμειχθεί στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές τον Νοέμβριο”, σημείωσε ο Τραμπ.

Η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε μια “πολύ σημαντική δοκιμή” στο κέντρο εκτόξευσης δορυφόρων Σόχε, μετέδωσε χθες το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Ειδικοί εκτιμούν πως επρόκειτο για στατική δοκιμή της λειτουργίας μηχανής βαλλιστικού πυραύλου.

Δεν έγινε καμία απολύτως διευκρίνιση για το τι δοκιμάστηκε — εάν επρόκειτο για πύραυλο, μηχανή πυραύλου, ή κάποιο άλλο οπλικό σύστημα — από το KCNA, που μετέδωσε την είδηση.

Με πληροφορίες από Reuters, AFP via ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

 

ΗΠΑ: Έτοιμη η έκθεση για την συνταγματική βάση της παραπομπής του Ντόναλντ Τραμπ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: