Ο εισαγγελέας στην υπόθεση του “Περούκα-Gate” ζήτησε να γίνει πρώτα η δίκη για πλαστογραφία!

File Photo: Ο πρώην πρόεδρος του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσων Μιχάλης Ψύλος (Κ) φωτογραφίζεται με τον βουλευτή της ΝΔ Βαγγέλη Μειμαράκη (Α) και την τομεάρχη Πολιτισμού και Αθλητισμού της ΝΔ, βουλευτή Όλγα Κεφαλογιάννη. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Ρεπορτάζ HELLAS JOURNAL

Απόφαση αναβολής για τις 17 Μαΐου του 2020 πήρε το δικαστήριο αναφορικά με τη μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση του Αθανάσιου Δημάδη κατά του Μιχάλη Ψύλλου, διευθυντή του ΑΠΕ την περίοδο του «Περούκα gate».

Βέβαια, ούτε στη δικάσιμο του ερχόμενου Μαΐου πρόκειται να προχωρήσει στην εξέταση της ουσίας το δικαστήριο, καθότι η πρόταση του εισαγγελέα (που έγινε δεκτή από την Πρόεδρο) ήταν η παρούσα μήνυση Δημάδη να περιμένει την «αμετάκλητη» απόφαση που θα εκδοθεί στη μήνυση του Γιώργου Χριστοφορίδη εναντίον του Δημάδη (και του Δημητρίου Σουλτογιάννη) για πλαστογραφία.

Ο Χριστοφορίδης κατηγορεί τους δύο που αναμείχθηκαν στο “Περούκα-Gate” ότι πλήρωσαν τα ποτά που ήπιαν στο ξενοδοχείο Westin στο δωμάτιο του ξενοδοχείου της Νέας Υόρκης, όπου διέμενε και πλαστογράφησαν την υπογραφή του. Ο Δημάδης εργαζόταν τότε για το κανάλι Alpha , την Εφημερίδα των Συντακτών και το μπλόγκ Periorista. Τα δύο μέσα ενημέρωσης υποστήριζαν τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Ο Στουλτογιάννης εργαζόταν για το κανάλι Star. Και οι δύο απολύθηκαν από τα μέσα ενημέρωσης όπου εργάζονταν τον Σεπτέμβρη του 2016.

Εκεί, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη και η υπόθεση εκδικάζεται, μετά από αναβολή, στις 17 Ιανουαρίου του 2020. Ωστόσο ακόμη και αν τότε γίνει το δικαστήριο, η προϋπόθεση ύπαρξης «αμετάκλητης» απόφασης, ασφαλώς μεταθέτει την αντιδικία Δημάδη-Ψύλλου για πολύ αργότερα.

Η σχετική πρόταση –περί αναβολής μέχρι την έκδοση αμετάκλητης απόφασης στην άλλη υπόθεση- τέθηκε από τον εισαγγελέα της έδρας, όταν ανέφερε ότι είναι εκείνος, που άσκησε την ποινική δίωξη στον Δημάδη και στον Σουλτογιάννη για την πλαστογραφία, στην αντιδικία τους με τον Χριστοφορίδη!

Ο εισαγγελέας, που είχε μελετήσει τη δικογραφία και γνώριζε τα πραγματικά περιστατικά, ανέφερε ότι υπάρχει περίπου ταυτότητα των ισχυρισμών και του επίδικου αντικειμένου στις δύο υποθέσεις και μετά από ολιγόλεπτη διακοπή πρότεινε την αναβολή της συζήτησης.

Μάλιστα, τη σχετική αποκαλυπτική δήλωση (ότι είναι ο ίδιος εισαγγελέας που άσκησε την ποινική δίωξη για πλαστογραφία στον Δημάδη) την έκανε, αφού πρώτα ρώτησε αν υπάρχει άλλη σχετική ανοικτή δικογραφία και έλαβε θετική απάντηση.

Τόσο η πλευρά Δημάδη, όσο και η πλευρά Ψύλλου εξέφρασαν την επιθυμία να προχωρήσει το δικαστήριο, αντιτασσόμενοι στην πρόταση του εισαγγελέα, με το σκεπτικό ότι μόνο ένα μέρος του επίδικου αντικειμένου είναι ίδιο και πως πρέπει να εξεταστεί ανεξάρτητα αυτή η υπόθεση, ωστόσο η Πρόεδρος έκανε δεκτό το αίτημα αναβολής.

Πριν την εισαγγελική αυτή ανατροπή, είχε προλάβει να καταθέσει στο δικαστήριο ο μηνυτής Θάνος Δημάδης, παρουσιάζοντας τα γεγονότα, όπως τα περιγράφει στα δικόγραφά του, προβάλλοντας τη δική του άποψη για το τι πραγματικά συνέβη.

Αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Guardian για Έλληνα δημοσιογράφο-“επικοινωνιολόγο”…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: