Ο εφοπλιστής Μαρτίνος στον Οικουμενικό Πατριάρχη: Θα αναλάβει την ανακαίνιση της Χάλκης

Φωτογραφία Αρχείου: Ο εφοπλιστής Αθανάσιος Μαρτίνος μιλάει στο τέταρτο Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΣΒΕΣΤΟΠΟΥΛΟΣ




Επίσκεψη στην Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου πραγματοποίησε, χθες, ο άρχων έξαρχος της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας και μεγάλος ευεργέτης, Αθανάσιος Μαρτίνος.

Είχε συνεργασία με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο πλαίσιο της σχεδιαζόμενης ανακαίνισης του κτηρίου της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, η οποία εδρεύει στους χώρους της Μονής Αγίας Τριάδος.

Τη δαπάνη για τα έργα ανακαίνισης ανέλαβε ο κ. Μαρτίνος, ο οποίος είχε ενημερώσει τον Παναγιώτατο για την απόφασή του αυτή κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους τον περασμένο Σεπτέμβριο. Παράλληλα, αναλαμβάνει την ανακαίνιση της Αστικής Σχολής Γαλατά αλλά και του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Τένεδο.

Κατά τη συνάντησή του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη ο κ. Μαρτίνος συνοδευόταν από τον στενό συνεργάτη του, δρα Γρηγόριο Πενέλη, και τους εκπροσώπους της εταιρείας που αναλαμβάνει την ανακαίνιση των κτηριακών εγκαταστάσεων της Χάλκης.

Στη συνέχεια, ο άρχων οφικιάλιος της Μητρός Εκκλησίας, συνοδευόμενος από τους συνεργάτες του και τον μητροπολίτη Μύρων Χρυσόστομο επισκέφθηκε τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: