Ντέρμπι κορυφής απόψε ανάμεσα σε Ολυμπιακό-ΠΑΟΚ: “Κάηκε” το Μακεδονία Παλλάς [video, photo]

File Photo: Οι παίκτες του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού εισέρχονται στον αγωνιστικό χώρο. ΑΠΕ ΜΠΕ, PIXEL, ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ




Το αποψινό (19:30) ντέρμπι κορυφής στην ελληνική Super League, ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, σίγουρα δεν θα κρίνει τον τίτλο του πρωταθλητή, έχοντας μπροστά τους 14 παιχνίδια στη κανονική περίοδο και φυσικά τα play-offs.

Όμως εκτός από τα δεδομένα, που έτσι κι αλλιώς θα δημιουργήσει, τους βαθμούς και την δόξα της νίκης, είναι μία συνάντηση ξεχωριστή, όπου ένα ρεκόρ απειλεί ένα μεγάλο σερί.

Το Σάββατο “κάηκε” το Μακεδονίας Παλάς όταν οπαδοί του ΠΑΟΚ με συνθήματα «ξεσήκωσαν» το ξενοδοχείο ζητώντας από τους παίκτες του Δικεφάλου να επιστρέψουν με το διπλό από το Γ. Καραϊσκάκης.

Ο ΠΑΟΚ φτάνει στο στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης» έχοντας συμπληρώσει 44 παιχνίδια αήττητος και ο Ολυμπιακός έχει την καλύτερη ευκαιρία να διαφυλάξει το μεγάλο ρεκόρ που έχει δημιουργήσει από τη δεκαετία του ‘70 , περισσότερα από 45 χρόνια πριν. Με προπονητή τον Λάκη Πετρόπουλο και πρόεδρο τον Νίκο Γουλανδρή, από τον Οκτώβριο του 1972 έως και τον Απρίλιο του 1974, οι «ερυθρόλευκοι» διήνυσαν μία διαδρομή 58 αγώνων χωρίς ήττα, πανηγυρίζοντας τρία διαδοχικά (!) πρωταθλήματα.

Πηγή: Φίλαθλοι του ΠΑΟΚ έξω από το Μακεδονία Παλάς. INPAOK

Μία διαδρομή που μάλιστα οριοθετείται ανάμεσα σε δύο ήττες από τον… ΠΑΟΚ (1-0 την 1.10.1972 και 1-0 στις 21.4.1974).

Έτσι ο ΠΑΟΚ, έχοντας κάνει μία μακρά διαδρομή, βρίσκεται μόλις 12 παιχνίδια, πριν ισοφαρίσει το ιστορικό ρεκόρ του Ολυμπιακού.

Η τελευταία φορά που ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε, ήταν «στα χαρτιά» με 0-3 από την ΑΕΚ, πριν από ένα χρόνο περίπου, στις 11 Μαρτίου 2018, ενώ στο γήπεδο είχε χάσει αμέσως την προηγούμενη αγωνιστική, στην Τρίπολη με 3-2 από τον Αστέρα.

Να σημειωθεί ότι το σχετικό ρεκόρ στη Ευρώπη διατηρεί η Στεάουα Βουκουρεστίου με 104 ματς από το 1986 έως το 1989. Η ομάδα της Ρουμανίας σημείωσε αυτό το ευρωπαϊκό ρεκόρ, υπό τις οδηγίες του Έμεριχ Γένεϊ και αργότερα του Άνχελ Ιορντανέσκου. Νικήτρια του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1986, στα ημιτελικά το 1987-88 και φιναλίστ το 1988-89, η ομάδα των Μπελοντέντιτσι, Μπόλονι, Λάκατους, Πιτούρκα και Μπάλιντ κατέκτησε πέντε διαδοχικούς τίτλους. Νίκησε επίσης και τους 15 αγώνες του Κυπέλλου Ρουμανίας που έπαιξε σε αυτή την περίοδο, φθάνοντας στους συνολικά 119 αγώνες χωρίς ήττα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

“Κακώς δημοσιεύθηκε η επιστολή”, λέει ο Πρίντεζης: “Δεν γυρίζουμε την πλάτη στην Εθνική”

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: