Νικητής επέστρεψε στην Κύπρο ο Αντώνης: Χαμόγελα αισιοδοξίας για τον μικρό ήρωα [video]

Στα πάτρια εδάφη επέστρεψε την Τρίτη ο μικρός Αντώνης. Photo via Philenews




Επέστρεψε στην Κύπρο ο μικρός Αντώνης, ο οποίος βρισκόταν τους τελευταίους δύο μήνες στη Βοστώνη όπου έλαβε την γονιδιακή θεραπεία για τη νωτιαία μυική ατροφία τύπου 1 που αντιμετωπίζει.

Η μητέρα του, Χαρά Θωμά, σε δηλώσεις της στο αεροδρόμιο την Τρίτη, κατά την επιστροφή τους, ευχαρίστησε όλο τον κόσμο που στάθηκε στο πλευρό τους, ενώ τόνισε πως νιώθουν υπερήφανοι για την κοινωνία και την πολιτεία μας.

  • «Είμαστε περήφανοι για την κ. Γιαννάκη που στάθηκε δίπλα μας, από την πρώτη στιγμή. Εύχομαι τα καλύτερα. Ο γιατρός μας, κ. Ζάρας εντυπωσιάστηκε με τη στάση της κυπριακής κυβέρνησης. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλο τον κόσμο και είμαστε πολύ συγκινημένοι. Αν το ευχαριστώ μας ήταν δυνατό πριν δύο μήνες, τώρα είναι ακόμη δυνατότερο με τις εμπειρίες μας», σημείωσε η μητέρα του Αντώνη.

Τη χαρά του μοιράστηκε μιλώντας στο τηλεοπτικό σταθμό ΣΙΓΜΑ και στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο», ο πατέρας του μικρού, Χρίστος Ανδρέου, μεγάλη.

  • «Ο Αντώνης μας δόξα το Θεό είναι πάρα πολύ καλά. Καλύτερα από ποτέ θα έλεγα. Φαίνεται πως μετά και την τελευταία πληροφόρηση που είχαμε από τον πνευμονολόγο, τον Δρ. Βασίλη Δάρα, ότι ανταποκρίνεται πολύ καλά στο φάρμακό και έχει δείξει σημεία βελτίωσης πολύ νωρίτερα από το αναμενόμενο. Βλέπουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Ο αγώνας για αποθεραπεία συνεχίζεται», είπε ο κος Ανδρέου.

Συγκινημένος ο κος Ανδρέου, ανέφερε πως, «για εμάς ήταν συγκλονιστικό και συγκινητικό το γεγονός ότι ολόκληρη η κυπριακή κοινωνία και η Πολιτεία, αλλά και όλοι οι άνθρωποι της Κύπρου, αγκάλιασαν την προσπάθεια. Νιώθουμε, και εγώ και η σύζυγός μου ότι μέσα από αυτή την προσπάθεια αγκαλιάστηκε και κάθε παιδί μ΄αυτή τη νόσο».

Από την πλευρά της, η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη σημείωσε πως ο μικρός ασθενής μετά από δύο μήνες περιπέτειας επέστρεψε σε εξαιρετική κατάσταση.

«Πραγματικά το Υπουργείο Υγείας χαίρεται επειδή έδωσε αυτή τη βοήθεια στον μικρό μας ασθενή. Όπως είπα και στους γονείς του, εμείς είμαστε εδώ. Ο μικρός ασθενής θα πάει ξανά του χρόνου στη Βοστώνη για επανεξέταση και να ευχηθούμε τα καλύτερα», κατέληξε η κ. Γιαννάκη.

Με πληροφορίες από Φιλελεύθερο, ΣΙΓΜΑ τηλεόραση

Μεγάλη συγκίνηση για τον μικρό Αντώνη: Επιστρέφει στην Κύπρο μετά τη θεραπεία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: