Νίκη με ανατροπή για τον ΟΦΗ στο “Θεόδωρος Βαρδινογιάννης”: “Τρίποντο” με 3-1 επί του Άρη

Οι παίκτες των δύο ομάδων μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο για την έναρξη του αγώνα ποδοσφαίρου Ο.Φ.Η. – Άρης για την 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League, που διεξήχθη στο γήπεδο “Θεόδωρος Βαρδινογιάννης”, στο Ηράκλειο Κρήτης, το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ,ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ




Την έκτη του νίκη σε επτά αγώνες στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» πέτυχε ο ΟΦΗ που επικράτησε 3-1 του Άρη, σε παιχνίδι για τη 14η αγωνιστική
της Super League. Με ανατροπή στο σκορ έφτασαν στο “τρίποντο” οι Κρητικοί που υποχρέωσαν τον Μίχαελ Ένινγκ στην πρώτη εν Ελλάδι ήττα του.

Ο Γιώργος Σίμος άφησε στον πάγκο τον Δημήτρη Μάνο, προτιμώντας τον Βίτορ Φιγκεϊρέδο στο αρχικό σχήμα. Από την άλλη, ο Χουλιάν Κουέστα επέστρεψε μετά από 83 ημέρες για να υπερασπιστεί τα δοκάρια του Άρη, με τον Ένινγκ να τοποθετεί και πάλι τον Λούκας Σάσα σε ρόλο αριστερού μπακ, αλλά και τον Ντάνιελ Λάρσον στο πλάι του επανακάμψαντα Ιντέγε Μπράουν στην επίθεση.

  • Και ο Γερμανός τεχνικός φάνηκε να δικαιώνεται στο ξεκίνημα του αγώνα. Μπορεί στο 2′ ο Δημήτρης Σωτηρίου να έσωσε στο πλασέ του Λάρσον έπειτα από γύρισμα του Ιντέγε, ωστόσο στο 12′ οι “κίτρινοι” άνοιξαν το σκορ: από κόρνερ του Χαβιέ Ματίγια και πρώτη προσπάθεια του Φραν Βέλεθ, η μπάλα έφτασε στον Νιγηριανό φορ που από κοντά την έσπρωξε στα δίχτυα! Μετά το 20λεπτο, οι γηπεδούχοι ανασυντάχθηκαν. Ο Κοσμάς Τσιλιανίδης στο 22′ νικήθηκε από τον Κουέστα, με τον Ισπανό τερματοφύλακα να κάνει το ίδιο και απέναντι στον Ρικάρντο Βαζ. Στο 30′, όμως, ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Νίκου Κοροβέση κάνοντας με πλασέ το 1-1! Θέλοντας να εκμεταλλευτούν το momentum, οι παίκτες του Σίμου απείλησαν εκ νέου, ωστόσο ο Κουέστα στάθηκε στο ύψος του στην προσπάθεια του Τσιλιανίδη, με τον Λισάντρο Σεμέντο να αστοχεί σε δεύτερο χρόνο στο 37′.

Ίδιο σκηνικό και στο δεύτερο μέρος.

Ο Κουέστα είπε και πάλι “όχι” στον Βαζ στο 48′ αλλά και στον Τσιλιανίδη επτά λεπτά αργότερα, με τον Σωτηρίου να… απαντά στο σουτ του Ιντέγε στο 67′. Η πίεση του ΟΦΗ έφερε καρπούς στο 71′: κακή έξοδος του Κουέστα σε κόρνερ του Τσιλιανίδη, ο Βέλεθ αρχικά έδιωξε πάνω στη γραμμή, αλλά από κοντά ο Σόουζα Φελίπε Φερέιρα έκανε το 2-1! Προτού κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των γηπεδούχων, ήρθε και το 3-1: ο Τσιλιανίδης έκανε την κάθετη πάσα στον Φιγκεϊρέδο που πλάσαρε εύστοχα πάνω από το σώμα του Κουέστα στο 73′! Τέσσερα λεπτά μετά το σκηνικό επαναλήφθηκε με τους ίδιους πρωταγωνιστές, ωστόσο το δοκάρι έσωσε τον Άρη, με το 3-1 να παραμένει μέχρι το τέλος, αφού η κεφαλιά του Βέλεθ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Σωτηρίου.

Διαιτητής: Γιώργος Κομίνης (Θεσπρωτίας)

Κίτρινες: Βαζ, Φιγκεϊρέδο, Μαρινάκης – Ματίγια

Οι συνθέσεις:

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Σακόρ, Κουτρουμπής, Νέιρα, Σεμέντο (37′ Φερέιρα), Μαρινάκης, Γιαννούλης, Τσιλιανίδης, Φιγκεϊρέδο (89′ Μάνος), Βαζ (77′ Στάικος), Κοροβέσης.

Στον πάγκο: Γουάιλι, Νάστος, Ντίνας, Μπράουν.

ΑΡΗΣ (Μίχαελ Ένινγκ): Κουέστα, Σούντγκρεν, Βέλεθ, Ρόουζ, Σάσα, Ματίγια (88′ Τόνσο), Μπα, Φετφατζίδης, Γκάμα (68′ Μαντσίνι), Λάρσον (79′ Ντιγκινί), Ιντέγε.

Στον πάγκο: Έμαν, Μαρτίνες, Δεληζήσης, Μενέντεθ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

“Διαστημικός” Giannis: Επέστρεψε με double double από τραυματισμό, οδήγησε σε νίκη τους Μπακς [videos]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: