Νέοι αγώνες για Τσιτσιπά: Ξεκινά την Πέμπτη στο Mubadala World Tennis Championship, στο Άμπου Ντάμπι

O Στέφανος Τσιτσιπάς. Photo via Twitter, @ATPTour_ES




Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πιστεύει ότι μια ισχυρή παρουσία στο Mubadala World Tennis Championship της επόμενης εβδομάδας, θα αποτελέσει το ιδανικό σημείο για μια επιτυχημένη πορεία το 2020.

  • Ο 21χρονος Έλληνας πρωταθλητής πρόκειται να κάνει την εμφάνισή του στο Άμπου Ντάμπι, στην 12η έκδοση του MWTC που διεξάγεται στις 19-21 Δεκεμβρίου στο Διεθνές Κέντρο Τένις της Zayed Sports City.

Εκεί θα βρίσκονται πέντε από τους δέκα κορυφαίους άνδρες της παγκόσμιας κατάταξης ATP.

Ο Τσιτσιπάς, Νο 6, ξεκινά εναντίον του Γάλλου Γκαέλ Μονφίς, Νο 10, την Πέμπτη.

  1. «Γνωρίζω πολύ καλά τον Γακέλ, είναι ένας από τους καλύτερους φίλους μου στο Tour και θα είναι συναρπαστικό που θα τον αντιμετωπίσω», δήλωσε ο Τσιτσιπάς στην εφημερίδα The National στο Αμπουν Ντάμπι. «Για μένα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσω τη σεζόν αγωνιζόμενος σε αυτό το τουρνουά στο Άμπου Ντάμπι. Είναι ένα τουρνουά στο οποίο δεν έχω παίξει ποτέ πριν. Ανυπομονώ πραγματικά να κάνω μερικούς καλές αγώνες πριν ταξιδέψω στην Αυστραλία».

Αν νικήσει τον Γάλλο, ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει το Νο 2 στον κόσμο, Νόβακ Τζόκοβιτς, στο ημιτελικό της Παρασκευής, αφού ο Σέρβος και ο κάτοχος του τίτλου, πέρασε χωρίς αγώνα τον πρώτο γύρο.

«Κοιτάζοντας την ισχυρή σύνθεση πρόκειται να είναι ένα συναρπαστικό τουρνουά. Νομίζω ότι κάθε αγώνας είναι σημαντικός και θα με βοηθήσει να διανοητικά να γνωρίζω ότι ξεκίνησα την σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο », δήλωσε ο Τσιτσιπάς.

«Τα τελευταία δύο χρόνια, έχω αποδείξει ότι μπορώ να νικήσω τους κορυφαίους παίκτες», πρόσθεσε ο Τσιτσιπάς.

«Μπορώ να είμαι επίμονος και συνεπής ταυτόχρονα. Σκοπεύω να δουλέψω για να ελέγξω τα νεύρα μου στο γήπεδο, να είμαι υπομονετικός, να μην υποχωρώ στην πίεση και να είμαι γενναίος στις δύσκολες καταστάσεις των αγώνων.»

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αμπού Ντάμπι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Σε δημοπρασία το μανιφέστο του Κουμπερτέν για την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: