Νέες επιθετικές κινήσεις της Τουρκίας: Βγάζει 6 νέα υποβρύχια και φρεγάτες στη «Γαλάζια Πατρίδα»

File Photo: το τουρκικό πολεμικό ναυτικό ετοιμάζεται να εντάξει στο στόλο του 6 νέα υποβρύχια και φρεγάτες για την προστασία της λεγόμενης «Γαλάζιας Πατρίδας». Photo via Τουρκικό Ναυτικό
Κάλεσμα για υποβολή προσφορών για την αγορά πλοίου παρακολούθησης του Ορούτς Ρέις απευθύνει η Γενική Διεύθυνση Έρευνας Ορυκτών Υλικών και Εξόρυξης της Τουρκίας, γράφει το Έθνος.

Όπως αναφέρεται στην προκήρυξη, το πλοίο της εταιρείας που θα πλειοδοτήσει στο διαγωνισμό θα έχει ως αποστολή την παρακολούθηση και συνοδεία του ερευνητικού πλοίου Ορούτς Ρέις της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο.

Η διαδικασία υποβολής των προσφορών ξεκινά την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου στις 10:30.

Ο τουρκικός στόλος ενισχύεται

Την ίδια ώρα, το τουρκικό πολεμικό ναυτικό ετοιμάζεται να εντάξει στο στόλο του έξι νέα υποβρύχια και φρεγάτες για την προστασία της λεγόμενης «Γαλάζιας Πατρίδας».

Τα υποβρύχια και τα πολεμικά πλοία είναι ακόμη υπό κατασκευή, ωστόσο το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ενέκρινε ήδη το κονδύλι της ναυπήγησής τους, ύψους 8 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, το 2020 θα αρχίσει να χρησιμοποιείται και το σύστημα πυραυλικής αεροπορικής άμυνας χαμηλού/μεσαίου βεληνεκούς Hisar, καθώς και το σύστημα Siper, ενώ το τουρκικό υπουργείο Άμυνας θα προχωρήσει και στον εκσυγχρονισμό των μαχητικών F-16.

ΕΘΝΟΣ

Με εντολή του Tαγίπ Ερντογάν ο πολιτικός διωγμός Τούρκου εκπαιδευτικού στη Βοσνία

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal