Μπαρτσελόνα-Ρεάλ: Καταλανοί αυτονομιστές απέκλεισαν τους δρόμους γύρω από το Καμπ Νου

Από τη διαμαρτυρία στο Καμπ Νου. EPA, Marta Perez




Εκατοντάδες Καταλανοί διαδηλωτές απέκλεισαν σήμερα το απόγευμα τους δρόμους γύρω από το Καμπ Νου, το στάδιο της Μπαρτσελόνα, όπου απόψε το βράδυ πρόκειται να διεξαχθεί το clasico με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Η αυτονομιστική πλατφόρμα «Δημοκρατικό Τσουνάμι» κάλεσε τους υποστηρικτές της να συγκεντρωθούν μαζικά γύρω από το στάδιο. Σχεδιάζει επίσης μια «δράση», που τηρείται μυστική, εντός του γηπέδου υπό το σύνθημα «Ισπανία, κάθισε κάτω και συζήτα».

«Προκειμένου να πραγματοποιηθεί η δράση του Δημοκρατικού Τσουνάμι είναι απαραίτητο να διεξαχθεί ο αγώνας και το κοινό να μπορέσει να μπει στο στάδιο», ανέφερε η μυστηριώδης οργάνωση, που δεν έχει ηγετική ομάδα, σε ανάρτησή της στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης. Για τον λόγο αυτό, ζήτησε από όσους συγκεντρώθηκαν γύρω από το στάδιο να μην εμποδίσουν τους φιλάθλους των δύο ομάδων να μπουν μέσα.

Η ατμόσφαιρα έξω από το γήπεδο θύμιζε γιορτή, με τους συγκεντρωμένους να τραγουδούν και να φωνάζουν συνθήματα υπό το άγρυπνο βλέμμα εκατοντάδων αστυνομικών. Κάποιοι μοίραζαν στο πλήθος μπλε σημαιάκια με το σλόγκαν του Δημοκρατικού Τσουναμιού και τις λέξεις «ελευθερία, δικαιώματα, αυτοδιάθεση».

«Το πρόβλημα θα λυθεί με ένα δημοψήφισμα (για την αυτοδιάθεση της Καταλονίας). Αν κερδίσει το Όχι, θα σταματήσουμε, αλλά αν κερδίσει το Ναι… Όμως δεν θα το οργανώσουν ποτέ, επειδή ξέρουν ότι θα κέρδιζε το Ναι», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας 68χρονος διαδηλωτής, ο Εμίλιο Ντίες που πήγε στο Καμπ Νου για να μοιράσει σημαιάκια στους συγκεντρωμένους.

«Πρέπει να επωφεληθούμε από αυτό το ματς ώστε όλη η Ευρώπη και ο κόσμος να μάθουν για την κατάστασή μας», πρόσθεσε ο Αντονί Ραμπούλ, 73 ετών.

Το Δημοκρατικό Τσουνάμι κάλεσε τους υποστηρικτές του να φροντίσουν ώστε όσοι μπουν στο γήπεδο να έχουν από ένα σημαιάκι και να τα κρατήσουν υψωμένα από τη στιγμή που θα ολοκληρωθεί ο ύμνος της Μπάρτσα μέχρι να ξεκινήσει το παιχνίδι.

Με πληροφορίες από AFP via ΑΠΕ-ΜΠΕ
Βαρκελόνη, Ισπανία

 

Την παραίτηση του πρωθυπουργού της Μάλτας Μουσκάτ ζήτησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: