Μήνυμα Αρχιεπισκόπου Σινά σε Ερντογάν: Ο Θεός να φωτίζει κάποιους άνδρες που δημιουργούν προβλήματα

File Photo: Ο Αρχιεπίσκοπος Σινά, Φαράν και Ραϊθούς Δαμιανός. ΚΥΠΕ, ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
Με τον αρχιεπίσκοπο Σινά, Φαράν και Ραϊθούς, Δαμιανό, να καλεί όλους τους Έλληνες, τους Κύπριους και τους ορθοδόξους κάθε χώρας να επισκέπτονται την Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης στο ακριτικό Σινά της Αιγύπτου, αλλά και με μηνύματα που ο ίδιος έδωσε ώστε «ο Θεός να φωτίζει κάποιους άνδρες που περιέργως δημιουργούν προβλήματα σε άλλους», με αφορμή προφανώς τις πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, ολοκληρώθηκαν χθες το απόγευμα οι πανηγυρικές εκδηλώσεις στο μοναστήρι, που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.600 μέτρων και αποτελεί προπύργιο της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού, στην καρδιά της αιγυπτιακής ερήμου.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο αρχιεπίσκοπος Ελενουπόλεως, Ιωακείμ, από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και ο μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος, οι οποίοι συμμετείχαν στις ιερές ακολουθίες, παρουσία εκατοντάδων πιστών από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Αίγυπτο και άλλες χώρες.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν παρουσία του γενικού προξένου της Ελλάδας στο Κάιρο, Γιώργου Δασκαλόπουλου, του συντονιστή Εκπαίδευσης Β. Αφρικής και Μέσης Ανατολής, Δημήτρη Γιαννικόπουλου, του προέδρου του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου, Νικόλα Βαδή και πολλών άλλων επισήμων, καθώς και 18 ιερέων που ήρθαν από διάφορες περιοχές και έγιναν θερμά δεκτοί από τους 26 μοναχούς της μοναστικής αδελφότητας του Σινά, σε αυτό το μεγάλο πανηγύρι της Αγίας Αικατερίνης, που αποτελεί πρότυπο για άνδρες και γυναίκες, όπως είπε ο κ. Δαμιανός, και με το παλαιό ημερολόγιο εορτάζει στις 7 και 8 Δεκεμβρίου.

  • «Στους καιρούς αυτούς, ο Θεός να φωτίζει κάποιους άνδρες που περιέργως δημιουργούν προβλήματα σε άλλους. Ο καθένας καταλαβαίνει τι θέλω να πω», είπε χαρακτηριστικά ο αρχιεπίσκοπος Δαμιανός, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναφερόμενος προφανώς στις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

«Μεταφέρω την ευχή μου προς τον Αιγύπτιο Πρόεδρο, Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, που αποτελεί κορυφή σοφίας, συνέσεως και ειρήνη εν τοις πράγμασι. Βλέπετε όσοι ήρθατε ότι δεν είναι τα πράγματα όπως μερικές φορές ακούγονται. Στην Αίγυπτο επικρατεί ειρήνη και ησυχία, γιατί ο ισχυρός άνδρας αυτής της χώρας, ο Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, προσφέρει την ειρήνη σε όλη την περιοχή», τόνισε ο αρχιεπίσκοπος Σινά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ του ανταποκριτή μας Ν. Κάτσικα
Κάιρο, Αίγυπτος

Παρουσία πιστών από όλο τον κόσμο, άρχισαν οι εκδηλώσεις στην Αγία Αικατερίνη του Σινά

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required