Μεταφορά εγκλωβισμένων πολιτών λόγω χιονόπτωσης στην Κύπρο: Συνεχίζονται οι βροχές

Καταιγίδα στο Γεροσκίπου. Photo via Facebook, ΚΑΙΡΟΦΙΛΟΙ ΚΥΠΡΟΥ, Χρήστος Μπέλεσης




Λόγω της χιονόπτωσης στις ορεινές περιοχές και της ολισθηρότητας των δρόμων, οι δρόμοι Καρβουνά – Τροόδους, Πλατρών – Τροόδους και Προδρόμου – Τροόδους, είναι ανοικτοί μόνο για οχήματα εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς, γράφει ο Φιλελεύθερος.

Στις υπόλοιπες περιοχές, όπως αναφέρεται σε αστυνομική ανακοίνωση, παρά τη συνεχή βροχόπτωση, δεν καταγράφεται οποιοδήποτε σοβαρό πρόβλημα στο οδικό δίκτυο.

Η Αστυνομία υπενθυμίζει ότι η οδήγηση κατά τη διάρκεια βροχόπτωσης και σε βρεγμένο οδόστρωμα, απαιτεί την πλήρη προσοχή στο δρόμο, χαμηλές ταχύτητες και αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα. Οι οδηγοί πρέπει επίσης να έχουν πάντοτε αναμμένα τα φώτα πορείας των οχημάτων τους για να γίνονται ευκολότερα ορατοί από τους άλλους οδηγούς.

Χθες, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή του Τροόδους, αρκετά οχήματα αλλά και πολίτες εγκλωβίστηκαν στην περιοχή. Από το πρωί χθες, μέλη της Αστυνομίας βρίσκονταν επί ποδός και παρείχαν κάθε δυνατή βοήθεια στο κοινό.

Χιόνια στο Τρόοδος. Photo via Facebook, ΚΑΙΡΟΦΙΛΟΙ ΚΥΠΡΟΥ

Λόγω των αρκετών προβλημάτων που προέκυψαν από την χιονόπτωση, κλήθηκαν για ενίσχυση επιπρόσθετα μέλη της Αστυνομίας από διάφορους Αστυνομικούς Σταθμούς της περιοχής, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μόρφου, καθώς επίσης και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Το διασωστικό ερπυστριοφόρο όχημα της Αστυνομίας, μετέφερε με ασφάλεια, πολίτες που είχαν εγκλωβιστεί σε διάφορα σημεία της περιοχής του Τροόδους.

Στα 15 εκ. το χιόνι στην πλατεία Τροόδους

Στα 25 εκατοστά έφθασε το ύψος των χιονιών στη Χιονίστρα και στα 15 εκατοστά στην πλατεία Τροόδους, ενώ οι δρόμοι προς το Τρόοδος είναι ανοικτοί μόνο για οχήματα που είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς λόγω της χιονόπτωσης στις ορεινές περιοχές και την ολισθηρότητα των δρόμων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Αστυνομία, ολισθηροί και ανοικτοί μόνο για τέτοια οχήματα είναι οι δρόμοι Καρβουνά – Τροόδους, Πλατρών – Τροόδους και Προδρόμου – Τροόδους.

Η Αστυνομία καλεί τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς σ’ ολόκληρη την Κύπρο συνεχίζουν οι έντονες βροχοπτώσεις.
Η πρόγνωση του καιρού

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα Παρσκευή ο καιρός θα είναι, το πρωί, μερικώς συννεφιασμένος, με μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα, αλλά αργότερα θα καταστεί κυρίως αίθριος, χωρίς όμως να αποκλείονται μεμονωμένες βροχές. Τοπικά, στα ψηλότερα ορεινά, πιθανό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο, κυρίως το πρωί. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 18 στα παράλια και γύρω στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου μέχρι το μεσημέρι θα υπάρχει παγετός.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τοπικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις, που αργότερα δυνατό να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 4 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 8 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους πλην 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και σταδικά και τα ημιορεινά, θα σχηματιστεί παγετός.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, με παροδικά αυξημένες νεφώσεις, αλλά σταδιακά θα καταστεί μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος. Κατά τη διάρκεια της ημέρας αναμένονται μεμονωμένες βροχές, ενώ στα ψηλότερα ορεινά πιθανό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο, αλλά το βράδυ αναμένονται τοπικές βροχές ή και καταιγίδα.

Την Κυριακή και τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κατά διαστήματα. Στα ψηλότερα ορεινά θα χιονίζει, κατά διαστήματα.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή το Σάββατο, για να κυμανθεί λίγο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ την Κυριακή και τη Δευτέρα θα σημειώσει μικρή πτώση, για να κυμανθεί γύρω στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Πηγή: philenews

Στην Πάφο θα εορταστούν και φέτος τα Θεοφάνια, παρουσία Αναστασιάδη, Χρυσόστομου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: