Μενέντεζ: Θα φέρνω το ψήφισμα στη Γερουσία για την Αρμενική Γενοκτονία μέχρι να ψηφιστεί!

Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ κατά την ομιλία του στη Γερουσία. Φωτογραφία via C-SPAN2




O ρεπουμπλικανός Γερουσιαστής της Βορείου Ντακότας, Κέβιν Κρέιμερ, μπλοκάρισε χθες την προσπάθεια του Γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ να εξασφαλίσει τη συναίνεση του σώματος, ώστε να συζητηθεί με τη διαδικασία του επείγοντος από τη Γερουσία, το νομοσχέδιο για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων.

Προηγουμένως, ζητώντας την ομόφωνη γνώμη του σώματος για να έλθει το νομοσχέδιο για συζήτηση στην Ολομέλεια, ο Γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ δήλωσε έτοιμος να φέρνει το θέμα στη Γερουσία κάθε εβδομάδα.

«Όσοι σ’ αυτό το σώμα ενίστανται στο αίτημά μου, τους προτρέπω να σκεφτούν πολύ και έντονα τι σημαίνει για τη φήμη τους, τι σημαίνει για την ιστορία και τι σημαίνει για τη Γερουσία ως θεσμό», είπε ο δημοκρατικός Γερουσιαστής Νέας Ιερσέης και επικεφαλής της μειοψηφίας στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων.

«Υποστηρίζω το πνεύμα του ψηφίσματος. Υποπτεύομαι το ίδιο και για τους υπόλοιπους 99 συναδέλφους μου και ίσως την κατάλληλη στιγμή εγκριθεί. Όμως δεν νομίζω τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή. Η υιοθέτησή του σήμερα δεν είναι αναγκαία και θα μπορούσε να υπονομεύσει διπλωματικές προσπάθειες που λαμβάνουν χώρα σε μία κομβική στιγμή», είπε ο Γερουσιαστής Κρέιμερ, που πάντως υποσχέθηκε να μην το μπλοκάρει την επόμενη φορά.

Τις προηγούμενες δύο φορές το ψήφισμα σταμάτησαν οι γερουσιαστές Μιτς ΜακΚόνελ και Λίντσεϊ Γκράχαμ, έπειτα από προτροπή του Λευκού Οίκου.

Πληροφορίες από το ΚΥΠΕ, Αποστόλης Ζουπανιώτης

Ακόμα ένα φιλοτουρκικό ατόπημα του κ. Τραμπ: Η “σχέση” του με τον Ερντογάν δεν έχει πάτο!

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: