Μέχρι την Παρασκευή οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης: Η μεγαλύτερη συμμετοχή, λέει ο Σκυλακάκης




Μεγαλύτερη από κάθε άλλη χρονιά είναι η συμμετοχή των πολιτών στο πρόγραμμα για το επίδομα θέρμανσης είπε ο υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, σε παρέμβασή του, την πρώτη ημέρα συζήτησης του κρατικού προϋπολογισμού 2020.

Απαντώντας στην εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Παπανάτσιου, είπε ότι πράγματι το επίδομα θέρμανσης δεν είναι στον προϋπολογισμό του 2020, διότι δόθηκε το 2019. Επισήμανε μάλιστα ότι στο επίδομα θέρμανσης “θα είναι μεγαλύτερη η συμμετοχή από κάθε άλλη χρονιά. Θα επωφεληθούν περισσότεροι πολίτες”. Όσο για τη χρηματοδότηση των άγονων γραμμών σημείωσε ότι είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα των δημοσίων επενδύσεων.

Οι αιτήσεις

Έως τις 20 Δεκεμβρίου πρέπει να υποβάλουν τις ηλεκτρονικές αιτήσεις τους, οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης 2019 – 2020.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, το επίδομα που θα δοθεί ανέρχεται συνολικά σε 68 εκατ. ευρώ και για να το λάβουν τα νοικοκυριά θα πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν την αίτηση στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Taxisnet έως τις 20 Δεκεμβρίου.

Με την αγορά μικρότερων ποσοτήτωνπετρελαίου θέρμανσης, σε σχέση με πέρυσι, τα νοικοκυριά που πληρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια θα λάβουν μέχρι το τέλος του έτους επίδομα πετρελαίου θέρμανσης που ξεκινάει από τα 80 ευρώ και φθάνει τα 350 ευρώ.

Οι σχετικές αγορές πετρελαίου θέρμανσης θα πρέπει να γίνουν στο διάστημα από τις 15 Οκτωβρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου.

Hellas Journal

Ξεπέρασε τα 15 εκατομμύρια μέσα σε τέσσερα χρόνια ο αριθμός των χρεωστικών καρτών

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: