Με το δίπλωμα στο χέρι θα φεύγουν οι οδηγοί μετά τις εξετάσεις: Ερχεται η προσωρινή άδεια

File Photo.Οι πολίτες θα μπορούν να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά, συμπεριλαμβανομένων της φωτογραφίας και της υπογραφής τους, σε ψηφιακή μορφή και ηλεκτρονικά . Via Twitter




Την απευθείας χορήγηση του διπλώματος μέσω προσωρινής άδειας οδήγησης θεσμοθετεί το Υπ. Μεταφορών.

Ετσι οι οδηγοί, θα μπορούν να φεύγουν με το δίπλωμα στο χέρι – έστω και αν αυτό είναι σε προσωρινή μορφή – από το χώρο εξέτασης, υπό τον όρο φυσικά ότι θα έχουν περάσει επιτυχώς τις θεωρητικές και πρακτικές δοκιμασίες για την απόκτησή του.

Η προσωρινή άδεια οδήγησης, θα καλύπτει τους νέους οδηγούς από την επόμενη μέρα της επιτυχίας τους στις εξετάσεις και έως την έκδοση της κανονικής άδειας οδήγησης από τις υπηρεσίες Μεταφορών των Περιφερειών και αναμένεται να εφαρμοστεί σε περίπου ένα μήνα.

Με την άδεια αυτή ο δικαιούχος θα μπορεί να οδηγεί κανονικά από την επόμενη ημέρα της επιτυχούς εξέτασής του, ακριβώς όπως θα έκανε εάν είχε στην κατοχή του το επίσημο δίπλωμα, αλλά μόνο εντός της ελληνικής επικράτειας και μέχρι να εκδοθεί η κανονική άδεια. Σε κάθε περίπτωση το χρονικό διάστημα μετακίνησης με την προσωρινή άδεια δεν μπορεί να υπερβαίνει τους τέσσερις μήνες από την ημερομηνία επιτυχίας στις εξετάσεις.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική νομοθετική ρύθμιση, η χορήγηση της προσωρινής άδειας οδήγησης διενεργείται ηλεκτρονικά μέσω ψηφιακής πλατφόρμας του υπουργείου Μεταφορών ύστερα από την υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης των δικαιούχων και κατόπιν της ταυτοποίησής τους στην οικεία πλατφόρμα. Η προσωρινή άδεια θα χορηγείται από το σύστημα σε ψηφιακή μορφή κατόπιν αντιστοίχισης των στοιχείων του δικαιούχου. Στην ψηφιακή πλατφόρμα μέσω ηλεκτρονικών μέσων θα μπορούν να έχουν πρόσβαση και τα ελεγκτικά όργανα ως εξουσιοδοτημένοι χρήστες.

Με πληροφορίες από Eθνος

Χωρίς μετρό η Αθήνα μέχρι τις 10 το πρωί: Κυκλοφοριακό κομφούζιο στους δρόμους

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: