Με «καύσιμα» τον ήλιο, το κύμα και τον άνεμο θα πλέει στην Ελλάδα το πρώτο ηλεκτρικό ferry boat

ο νέο ηλεκτρικό ferry boat που θα πλέει σύντομα στα ελληνικά ύδατα θα προέλθει από μετατροπή συμβατικού. Via Banking News.




Το πρώτο ηλεκτρικό ferry boat στην Ελλάδα, το οποίο θα τοποθετηθεί στην γραμμή Αίγιο – Άγιος Νικόλαος (Δωρίδος), η οποία έχει σταματήσει την λειτουργία της από το 2011, αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του τις επόμενες ημέρες.

Το πρώτο πιλοτικό πρόγραμμα του ηλεκτρικού ferry boat στην Ελλάδα αποτελεί συνεργασία των Δήμων Αιγίου και Αγίου Νικολάου Δωρίδος με την συνεργασία Πανεπιστημίων καθώς και του Νορβηγικού Νηογνόμωνα DNV).

Το νέο ηλεκτρικό ferry boat, που θα πλέει σύντομα στα ελληνικά ύδατα, θα προέλθει από μετατροπή ενός συμβατικού ferry boat.

Το κόστος της επένδυσης, στην οποία περιλαμβάνεται και η δημιουργία εγκαταστάσεων ξηράς στις οποίες θα γίνεται η παραγωγή ρεύματος, ανέρχεται σύμφωνα με πληροφορίες στα 4 με 5 εκατ. ευρώ.

Η εγκατάσταση περιλαμβάνει υβριδικό σύστημα παραγωγής ενέργειας με ταυτόχρονη συνύπαρξη φωτοβολταϊκών , κυματικής και ανέμου, ώστε στην μικρότερη έκταση να παραχθεί το μεγαλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Το σύστημα θα τοποθετηθεί στο νέο αλλά κλειστό λιμάνι του Αιγίου, το οποίο δεν έχει λειτουργήσει ποτέ μέχρι σήμερα από την στιγμή που κατασκευάστηκε, οπότε αναμένεται να αναβαθμιστεί λειτουργικά και κατασκευαστικά.

Το κόστος του ερευνητικού προγράμματος, χρηματοδοτείται κατά 100% από κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ενώ τα οφέλη από την έλευσή του  εκτός από βιώσιμες γραμμές για τους πλοιοκτήτες, είναι η μηδενική ρύπανση και τα φθηνότερα εισιτήρια για τους επιβάτες.

Με πληροφορίες από Bankingnews

Η Αθήνα “παίζει το χαρτί” του προσφυγικού, προφητεύει 100.000 αφίξεις: Η Μέρκελ για ασυνόδευτα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: