Με 5-0 νίκησε ο Ολυμπιακός τον Αστέρα στην Τρίπολη: Στο πρώτο ημίχρονο τα τέσσερα γκολ

Από το παιχνίδι Αστέρας – Ολυμπιακός. Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΛΛΙΝΤΖΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ




Παράσταση για έναν ρόλο είχαμε στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», αφού ο Ολυμπιακός ήταν εντυπωσιακός στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης για την 14η ημέρα της Super league.

Η ομάδα του Πειραιά νίκησε εύκολα στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας τον Αστέρα με 5-0 σημειώνοντας τέσσερα τέρματα στο πρώτο 45λεπτο με τους Μασούρα στο 5΄, Ποντένσε στο 9΄ και Ελ Αραμπί στο 34′ και 44΄ και ένα ακόμη στο Β΄ ημίχρονο με τον Μασούρα στο 73΄. Ο Αστέρας έπαιζε από το 16΄ με δέκα παίκτες λόγο αποβολής του Πασαλίδη.

Ο Ολυμπιακός πριν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο κατάφερε να προηγηθεί με 2-0 και να βάλει τις βάσεις για το νίκη. Στο 5ο λεπτό ο Μασούρας εκμεταλλεύτηκε την μεταβίβαση του Σουντανί και με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Παπαδόπουλου.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Ποντένσε να σκοράρει με σουτ, έπειτα από πάσα του Ελ Αραμπί, που δεν άφησε τα περιθώρια αντιδρασης στον τερματοφύλακα του Αστέρα.

Το τρίτο τέρμα των Πειραιωτών σημείωσε ο Ελ Αραμπί με ομορφο σκαφτό πλασέ σουτ, από μεταβίβαση του Σουντανί, «καθαρίζοντας» ουσιαστικά από το πρώτο ημίωρο το ματς για την ομάδα του.

Καταιγιστικός ο Ολυμπιακός στο πρώτο 45λεπτο, σημείωσε και 4ο τέρμα στο 44΄ με κεφαλιά του Ελ Αραμπί μετά από σέντρα του νεοεισελθόντα Ραντζέλοβιτς που πήρε τη θέση του Ποντένσε, λόγω τραυματισμού στο 37΄.

Στο 16΄ ο διαιτητής έδειξε κόκκινη κάρτα στον Πασαλίδη για επικίνδυνο φάουλ στον Γκιγιέρμε, ο οποίος τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε από τον Μπουχαλάκη. Ο Γκιγιέρμε υπέστη βαριά κάκωση στην κνήμη και θα υποβληθεί σε εξετάσεις αύριο για να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς που υπέστη

Στο ίδιο μοτίβο και το δεύτερο ημίχρονο με τους Πειραιώτες να ελέγχουν το ρυθμό και να χάνουν ευκαιρίες (στο 67΄ είχε οριζόντιο δοκάρι ο Μπουχαλάκης) και τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν απλά να περιορίσουν το μέγεθος της ήττας τους. Πάντως δεν απέφυγαν ένα ακόμη τέρμα (το 5ο) στο 73΄ με προβολή του Μασούρα από κοντά και σέντρα του Σουντανί από θέση πλάγια αριστερά, δίνοντας την τρίτη άσιστ στους συμπαίκτες του.

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος μαζί με τον ΠΑΟΚ με 34 βαθμούς, ενώ ο Αστέρας παρέμεινε στην 12η θέση με 13 βαθμούς.

Διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου (Αθήνας)

Κίτρινες κάρτες: Τασουλής

Κόκκινες κάρτες: 16΄ Πασαλίδης

Οι συνθέσεις

Αστέρας Τρίπολης (Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Τασουλής, Πασαλίδης, Καπίγια, Σουάρεθ, Μαρκ Φερντάντεζ (21΄ Βαλιέντε), Ιγκλέσιας, Μουνάφο (65΄ Μαρτίνεθ), Λουίς Φερνάντεθ, Μπαράλες (46΄ Μπόρχα Φερνάντεζ).

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Παπαδόπουλος, Τσιμίκας, Καμαρά, Γκιγιέρμε (17΄ Μπουχαλάκης), Ποντένσε (37΄ Ραντζέλοβιτς), Μασούρας, Ελ Αραμπί (65΄ Γκερέρο), Σουντανί.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Λύτρωσε στο 91′ την Τότεναμ ο Βερτόνγκεν, σκόνταψε η Γιουνάιτεντ με την Έβερτον

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: