Μαθητές και φοιτητές έκαναν πορεία στη μνήμη του Γρηγορόπουλου: Διαδηλώσεις το απόγευμα

File photo: Δυνάμεις της Αστυνομίας μπροστά από διαδηλωτές που συμμετέχουν στη μαθητική και φοιτητική πορεία για τα 11 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, την Παρασκευή 06 Δεκεμβρίου 2019, έξω από τη Βουλή. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Ολοκληρώθηκε το μαθητικό – φοιτητικό συλλαλητήριο στο πλαίσιο της συμπλήρωσης των 11 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Μαθητικές και φοιτητικές συλλογικότητες συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν μέχρι τη Βουλή.

Στη Θεσσαλονίκη

Πορείες στο κέντρο της πόλης πραγματοποίησαν φοιτητές και μαθητές για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Από τους φοιτητικούς συλλόγους τμημάτων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης διοργανώθηκαν δύο ξεχωριστές πορείες, ενώ σε μια τρίτη πορεία συμμετείχαν μαθητές και άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Ισχυρή ήταν η παρουσία της αστυνομίας, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν στιγμές έντασης. Οι πορείες κινήθηκαν σε κεντρικούς δρόμους (Τσιμισκή, Εγνατία), έφτασαν ως το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης και κατέληξαν στην Καμάρα.

Πορεία πρόκειται να πραγματοποιήσουν οργανώσεις της αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου στις 6 το απόγευμα στα Προπύλαια, ενώ στις 9 το βράδυ στο σημείο, όπου δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, στη συμβολή των οδών Τζαβέλα και Μεσολογγίου, πρόκειται να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Πού διακόπτεται η κυκλοφορία: Κλειστό το κέντρο της Αθήνας για τον Αλ. Γρηγορόπουλο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: