Μάστιγα οι απειλές για βόμβα στη Ρωσία: Πάνω από 1500 τηλεφωνήματα σε μια μέρα

File photo: Άνδρες των ειδικών αστυνομικών δυνάμεων μπροστά στο κτίριο της υπηρεσίας ασφαλείας FSB στη Μόσχα. EPA, YURI KOCHETKOV




Περισσότερες από 1.500 απειλές για τοποθέτηση βόμβας σε εμπορικά κέντρα, σχολεία, δικαστήρια, σουπερμάρκετ και άλλους δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους καταγράφηκαν μόνο

σήμερα στη Μόσχα και την ευρύτερη περιοχή της, όπως ανέφερε μια πηγή των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών μιλώντας στο πρακτορείο Tass.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, 1.600 εγκαταστάσεις και υποδομές δέχτηκαν τηλεφωνικά απειλές από αγνώστους. «Πρόκειται για αριθμό ρεκόρ σε σχέση με προηγουμένως, όταν το μέγιστο που είχε καταγραφεί ήταν 100 απειλητικά τηλεφωνήματα», εξήγησε.

Σε πολλά από τα κτίρια –όπως στην Εκκλησία του Χριστού Σωτήρος, σε 15 δικαστήρια, 5 σιδηροδρομικούς σταθμούς, ένα μαιευτήριο και άλλα– ολοκληρώθηκαν οι έρευνες της αστυνομίας και επιβεβαιώθηκε ότι επρόκειτο για φάρμα. Συνεχίζονται ακόμη οι έλεγχοι σε πολλά σουπερμάρκετ και καταστήματα.

Αυτό το κύμα των απειλητικών τηλεφωνημάτων ξεκίνησε στη Μόσχα, την Αγία Πετρούπολη και σε άλλες περιοχές της Ρωσίας στα τέλη Νοεμβρίου. Οι άγνωστοι δράστες λένε ότι έχουν τοποθετήσει βόμβες σε δικαστήρια, σχολεία, νοσοκομεία, αεροδρόμια, σιδηροδρομικούς σταθμούς. Περίπου 7.000 κτίρια και εγκαταστάσεις έχουν ερευνηθεί στο διάστημα αυτό και σε όλες τις περιπτώσεις διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για φάρσες.

Με πληροφορίες από TASS μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μόσχα, Ρωσία

Το κολοσσιαίο έργο της σιδηροδρομικής ζεύξης Ρωσίας-Κριμαίας εγκαινίασε ο Πούτιν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: