Λήγει απόψε το τελεσίγραφο του ΥΠΕΞ στο Λίβυο πρέσβη: Κορύφωση του διπλωματικού θρίλερ

File Photo: Η αίθουσα τύπου του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Οι σχέσεις Ελλάδας – Λιβύης εξακολουθούν να βρίσκονται σε τεντωμένο σκοινί καθώς το βράδυ της Πέμπτης λήγει το τελεσίγραφο που έχει επιδώσει το υπουργείο Εξωτερικών στον πρέσβη της Λιβύης στην Αθήνα, γράφει το Έθνος.

  • Σύμφωνα με το υπουργείο ο Λίβυος πρέσβης καλείται να δώσει στην ελληνική πλευρά τους χάρτες της συμφωνίας της χώρας του με την Τουρκία. Εάν δεν το πράξει τότε θα ακολουθήσει η απέλασή του από τη χώρα μας.
  • Πάντως κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι από το βράδυ της Τετάρτης η ελληνική πλευρά έχει στα χέρια της το σχέδιο της συμφωνίας. «Έχει περιέλθει σε γνώση του υπουργείου Εξωτερικών το περιεχόμενο της συμφωνίας ανάμεσα στην Τουρκία και στη Λιβύη. Αυτό δεν έχει παραδοθεί από την πρεσβεία της Λιβύης. Ωστόσο το περιεχόμενό της επιβεβαιώνει ότι δεν είναι σύμφωνη με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου» ανέφεραν χαρακτηριστικά

Σημειώνεται ότι τις προηγούμενες μέρες υπήρξε επικοινωνία του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια και του Λίβυου πρέσβη. Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας του εξέφρασε την ενόχληση της ελληνικής κυβέρνησης για τις τελευταίες εξελίξεις με πρωταγωνίστριες τη Λιβύη και την Τουρκία.

ΕΘΝΟΣ

Οι Τούρκοι υπερψήφισαν το νομοσχέδιο για την επικύρωση του άθλιου μνημονίου με τη Λιβύη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: