Κύκλους που… εχθρεύονται την Τουρκία βλέπει η Αγκυρα πίσω από τις αμερικανικές κυρώσεις

File Photo: Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου Φωτογραφία: via twitter @mevlout cavusoglou
Για περιστατικό ασέβειας απέναντι στα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας που μάλιστα υπαγορεύεται από κύκλους εκτός Τουρκίας κάνει λόγο του τουρκικό ΥΠΕΞ σε ανακοίνωσή του με την οποία καταδικάζει το νομοσχέδιο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της αμερικανικής Γερουσίας που προωθεί κυρώσεις για τους S400 και την εισβολή στη Συρία. 

«Οι πρόσφατες προσπάθειες που έχουν αναληφθεί με εσωτερική πολιτική σκοπιμότητα και από τις δύο πτέρυγες του Κογκρέσου, και οι οποίες έχουν επίσης  υποστηριχθεί από κύκλους που εναντιώνονται στην Τουρκία, είναι ένα νέο κρούσμα ασέβειας  στις κυριαρχικές μας αποφάσεις που σχετίζονται με την εθνική μας ασφάλεια», αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ.

«Ξέρουμε επί ποίας βάσης η Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας υιοθέτησε το νομοσχέδιο για την επιβολή κυρώσεων εναντίον της χώρας μας, με την πρόφαση της Eπιχείρησης Ειρήνης (sic) στη Συρία και των ρωσικών S – 400», συνεχίζει η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ και προσθέτει: «Η Τουρκία έχει απαντήσει και σε ανάλογο νομοσχέδιο που είχε υιοθετηθεί από τη Βουλή των Αντιπροσώπων στις 29 Οκτωβρίου. Αυτή τη φορά το νομοσχέδιο που μπήκε στην ατζέντα  της  Γερουσίας , δείχνει ότι δεν υπάρχει η πρόθεση οι εξηγήσεις μας να γίνουν κατανοητές».

Τέλος το τουρκικό ΥΠΕΞ καλεί το αμερικανικό Κογκρέσο να επιδείξει εποικοδομητική συμπεριφορά προς την πορεία ανάπτυξης των σχέσεων των δύο χωρών τέτοια «που να μην υπονομεύει τους κοινούς μας στόχους».

Ιστορικές οι σημερινές εκλογές στο Ηνωμένο Βασίλειο: Ο Μπόρις θέλει πάση θυσία πλειοψηφία

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: