Κορυφαίοι παίκτες του ΝΒΑ της εβδομάδας ο «Greek Freak» μαζί με τον Καρμέλο Άντονι

File Photo: Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. EPA, COSTFOTO CHINA OUT




Κορυφαίοι παίκτες της εβδομάδας στο ΝΒΑ, στην Ανατολή και τη Δύση, αναδείχθηκαν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και ο Καρμέλο Άντονι αντίστοιχα.

Οι διακρίσεις συνεχίζονται για τον «Greek Freak» o οποίος μέτρησε 34,8 πόντους, 11,3 ριμπάουντ και 4 ασίστ ανά ματς ατο 4-0 σερί των Μπακς και πήρε τον τίτλο του κορυφαίου της ανατολικής περιφέρειας για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε.

Το αντίστοιχο βραβείο στη Δύση πήγε στον Άντονι που είχε 22,3 πόντους και 7,7 ριμπάουντ ανά ματς και βοήθησε τους Μπλέιζερς να ανακάμψουν.

Ωστόσο ο Γιάνννης είχε ανακηρυχθεί παίκτης της εβδομάδας και στις 4 Νοεμβρίου 2019.

Η Ευρώπη όμως είχε την τιμητική της και στον πρώτο εφετινό τίτλο του κορυφαίου του μήνα (σ.σ. Οκτώβριο/Νοέμβριο) στο ΝΒΑ, μετά την ιστορική Ελληνοσλοβένικη… συμμαχία. Οι Γιάννης Αντετοκούνμπο και Λούκα Ντόντσιτς αναδείχθηκαν πολυτιμότεροι παίκτες σε Ανατολική και Δυτική Περιφέρεια του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ του κόσμου, αντίστοιχα, εξαργυρώνοντας την εντυπωσιακή εκκίνηση τους και γράφοντας ιστορία, καθώς έγιναν οι πρώτοι Ξένοι στην ιστορία της Λίγκας που κατακτούν μαζί το βραβείο.

Ο «Greek Freak» είχε μέσους όρους 30.9 πόντους, 13.4 ριμπάουντ, 5.9 ασίστ και 1.5 κλεψίματα, οδηγώντας εκ του ασφαλούς τους Μιλγουόκι Μπακς σε 17 νίκες στους 20 αγώνες που έδωσαν, με το ρεκόρ 17-3 να ισοφαρίζει την καλύτερη εκκίνηση στην Ιστορία των «Ελαφιών». Ο Αντετοκούνμπο, μάλιστα, ο οποίος εχθές αναδείχθηκε και κορυφαίος της εβδομάδας, σούταρε με το εντυπωσιακό 56% εντός πεδιάς, ενώ η σημερινή διάκριση αποτελεί το έκτο «τρόπαιο» του παίκτη του μήνα στην καριέρα του Giannis στο ΝΒΑ.

Ο MVP της περσινής σεζόν είχε τους μήνες Οκτώβριο-Νοέμβριο διαδοχικά νταμπλ νταμπλ στις πρώτες 19 αναμετρήσεις των Μπακς (σ.σ. το μεγαλύτερο σερί στην έναρξη του ΝΒΑ από τη σεζόν 1976-77 και τον Μπιλ Ουόλτον σε 34 αναμετρήσεις), ενώ σημείωσε ρεκόρ σε 12, καθώς μέτρησε το λιγότερο 30 πόντους και 10 ριμπάουντ. Ο Αντετοκούνμπο σημείωσε επίσης δύο τριπλ νταμπλ (24/10 & 21/11), ενώ στις 25/11 πανηγύρισε απέναντι στη Γιούτα τη δεύτερη… 50άρα της καριέρας του (σ.σ. στο ματς με τους Τζαζ έγινε ο 4ος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ με 50+ πόντους, 10+ ριμπάουντ και 0 λάθη σε έναν αγώνα).

Στην Ανατολή κυριάρχησε το «παιδί-θαύμα» του σλοβένικου μπάσκετ, Λούκα Ντόντσιτς, ο οποίος ήταν επιβλήτικός στις 18 αναμετρήσεις που έδωσαν οι Μάβερικς, οδηγώντας τους σε 12 νίκες. Ο 20χρονος είχε αυτό το διάστημα μέσους όρους 30.8 πόντους, 9.9 ριμπάουντ, 9.6 ασίστ και 1.4 κλεψίματα.

Μπάσκετ-ΝΒΑ: Οι κορυφαίοι της αγωνιστικής περιόδου 2019-20

ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

=====================

ΑΝΑΤΟΛΗ ΔΥΣΗ

——- —-

28/10/2019 : Τρέι Γιανγκ (Ατλάντα) Καρλ Άντονι Τάουνς (Μινεσότα)

04/11/2019 : ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ (Μιλγουόκι) Άντονι Ντέιβις (Λ.Α. Λέικερς)

11/11/2019 : Πασκάλ Σιακάμ (Τορόντο) Τζέιμς Χάρντεν (Χιούστον)

18/11/2019 : Νίκολα Βούτσεβιτς (Ορλάντο) Τζέιμς Χάρντεν (Χιούστον)

25/11/2019 : Σπένσερ Ντινγουίντι (Μπρούκλιν) Λούκα Ντόντσιτς (Ντάλας)

02/12/2019 : ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ (Μιλγουόκι) Καρμέλο Άντονι (Πόρτλαντ)

ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

================

ΑΝΑΤΟΛΗ ΔΥΣΗ

——- —-

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ/ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ (Μιλγουόκι) Λούκα Ντόντσιτς (Ντάλας)

ΡΟΥΚΙΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

===============

ΑΝΑΤΟΛΗ ΔΥΣΗ

——- —-

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ/ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ Κέντρικ Ναν (Μαϊάμι) Τζα Μοράντ (Μέμφις)

ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

===================

ΑΝΑΤΟΛΗ ΔΥΣΗ

——- —-

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ/ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ Νικ Νερς (Τορόντο) Φρανκ Βόγκελ (Λ.Α. Λέικερς)

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: