Κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες στην Κύπρο: Υδροστρόβιλος στην Πάφο [video]

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται σύμφωνα με την πρόβλεψη του Meteo Photo via Facebook, Καιρόφιλοι Κύπρου
Κίτρινη προειδοποίηση εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας με ισχύ από τις δέκα απόψε ως τις τέσσερις αύριο το απόγευμα. Όπως αναφέρεται, βροχές κατά διαστήματα και μεμονωμένες καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν την περιοχή.

Η συνολική βροχόπτωση δυνατό να ξεπεράσει τοπικά τα 50 χιλιοστόμετρα σε χρονική διάρκεια 6 ωρών.

Το Τμήμα Μετεωρολογίας καλεί το κοινό να είναι ενήμερο για την δυνατότητα εκδήλωσης τοπικής πλημμύρας σε μικρό αριθμό περιουσιών και προβλημάτων σε εξωτερικές δραστηριότητες, καθώς και για δύσκολες συνθήκες οδήγησης λόγω περιορισμένης ορατότητας και ολισθηρότητας του οδικού δικτύου.

Στο μεταξύ, υδροστρόβιλος έκανε την εμφάνιση του το μεσημέρι στην θαλάσσια περιοχή της Αργάκας στην Πάφο.

Όπως φαίνεται σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στην σελίδα kitasweather, το φαινόμενο είναι άκρως εντυπωσιακό.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ ασθενής ψηλή πίεση αναμένεται παροδικά την Τρίτη.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κατά διαστήματα καθώς και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά. Τα περισσότερα φαινόμενα αναμένονται κυρίως μετά τα μεσάνυκτα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, και αργότερα τοπικά ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά λίγο ταραγμένη, για να καταστεί σταδιακά μέχρι ταραγμένη και αργότερα, στα δυτικά και τα νότια, ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 10 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στο μηδέν στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και στα ψηλότερα ημιορεινά θα σχηματιστεί παγετός.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται βροχές, στις περισσότερες περιοχές και μεμονωμένες καταιγίδες, καθώς και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νότιοι ως νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, και παροδικά στα προσήνεμα μέχρι πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης και στα δυτικά και νότια κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και γύρω στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και ενδεχομένως μεμονωμένες καταιγίδες, καθώς και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά. Σύντομα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως δυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, και παροδικά τοπικά μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ, για να καταστούν αργότερα νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά ταραγμένη μέχρι κυματώδης για να καταστεί αργότερα ταραγμένη.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά τοπικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και λίγα χιόνια, στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα μερικώς συννεφιασμένος με το ενδεχόμενο να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές, καθώς και παροδική χιονόπτωση ή χιονόνερο, στα ψηλότερα ορεινά. Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές ή καταιγίδα, καθώς και παροδική χιονόπτωση ή χιονόνερο, στα ψηλότερα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο την Τρίτη για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Την Τετάρτη η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή ενώ την Πέμπτη θα σημειώσει μικρή πτώση για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ, Φιλελεύθερο
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Στην κατεχόμενη Αγία Τριάδα ο εορτασμός των Θεοφανίων: Στην Γιαλούσα ο καθαγιασμός

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal