Κινητικότητα στην Αμφίπολη: Στο ΚΑΣ η μελέτη αποκατάστασης του ταφικού συγκροτήματος

FILE PHOTO: Οι Σφίγγες από μάρμαρο Θάσου στην Αρχαία Αμφίπολη Σερρών ΑΠΕ-ΜΠΕ,ΥΠΠΟΑ,STR




Στην Αμφίπολη μετέβη το περασμένο Σάββατο η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού  Λίνα Μενδώνη συνοδευόμενη από τον γενικό γραμματέα Πολιτισμού, κ. Γιώργο Διδασκάλου,  και τους αρμόδιους διευθυντές Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΠΟ, στον εργοταξιακό χώρο στον Τύμβο Καστά πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη, ενώ σύμφωνα με την ίδια πηγή, διαπιστώθηκε ότι στον τέταρτο θάλαμο του ταφικού συγκροτήματος έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες ανασχεδιασμού της στερεωτικής διάταξης, καθώς και η εγκατάσταση της ενόργανης παρακολούθησης στο μνημείο.

Παράλληλα, ο αρχιτέκτονας κ. Λεφαντζής που συμμετείχε στη σύσκεψη, παρουσίασε  την αρχιτεκτονική μελέτη  αποκατάστασης του ταφικού συγκροτήματος και του περιβόλου, η οποία θα εισαχθεί στο ΚΑΣ για τη κατά νόμο γνωμοδότηση, στις 17 Δεκεμβρίου του 2019.

Σε εξέλιξη επίσης η μελέτη δομικής παθολογίας του μνημείου, καθώς και η μεταφορά των διάσπαρτων λίθων του περιβόλου στον τύμβο Καστά από τον χώρο του Λέοντος και του Μουσείου της Αμφίπολης.

Η μεταφορά προβλέπεται να ολοκληρωθεί εντός του τρέχοντος μηνός, με σημαντική  υστέρηση  από το προβλεπόμενο  χρονοδιάγραμμα, όπως σημειώνει η ανακοίνωση του Υπ. Πολιτισμού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ/Υπ. Πολιτισμού

Τσαρούχης και Λύτρας συναντούν τις γυναίκες της Αμφίπολης μέσα στο μουσείο της πόλης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: