Καβγάς του Ναδάλ με δήμαρχο της Μαγιόρκα για τα δημοτικά τέλη της ακαδημίας του

Ο Ράφαελ Ναδάλ. Photo via GTwitter, ATP_Tour




Μια σοβαρή διαμάχη έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Ράφαελ Ναδάλ και τον δήμαρχο του Μανακόρ, πόλης της Μαγιόρκα, που είναι η γενέτειρα του μεγάλου Ισπανού τενίστα.

Ο Μιχέλ Ολιβέρ Γκομίλα ισχυρίστηκε πως η Ακαδημία του Ναδάλ απολαμβάνει μιας ευνοϊκής μεταχείρισης και δεν πληρώνει δημοτικά τέλη και τέλη για την καθαριότητα και ο 32χρονος άσος πέρασε στην αντεπίθεση με μια ανοιχτή επιστολή μέσω της «News Manacor», όπου μεταξύ άλλων αναφέρει στοιχεία και αποδείξεις που δείχνουν πως πληρώνει κανονικά, χαρακτηρίζοντας τις κατηγορίες ως «ένα λυπηρό γεγονός» και την επίθεση που δέχθηκε ως «οδυνηρή».

«Νομίζω ότι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχω αγωνιστεί για να δημιουργήσω την Ακαδημία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», λέει μεταξύ άλλων ο Ναδάλ και στη συνέχεια αναφέρει ως ψευδές το ότι δεν πληρώνει τέλη για τα απορρίμματα της Ακαδημίας, λέγοντας πως το 2017 πλήρωσε δημοτικά τέλη 100.000 ευρώ και το 2018 πλήρωσε 98.000 ευρώ, ενώ έχει πληρώσει συνολικά για τέλη καθαριότητας 18.000 ευρώ.

Εξηγεί πως κατηγορήθηκε ως «προνομιούχος» επειδή δημιούργησε το αθλητικό κέντρο στο Μανακόρ, σύμφωνα με τις απαιτήσεις ενός νόμου που ενέκρινε το τοπικό κοινοβουλευτικό συμβούλιο το 2012 και τροποποιήθηκε εν μέρει το 2018. «Ναι, αισθάνομαι προνομιούχος, επειδή η κοινοβουλευτική πλειοψηφία με δημοκρατικό τρόπο έκρινε ότι αυτό το στρατηγικό σχέδιο για τη Μαγιόρκα θα είχε πολύ μεγαλύτερη απήχηση αν υλοποιηθεί κατά τη διάρκεια της αθλητικής μου σταδιοδρομίας, αφού ο αντίκτυπος θα πολλαπλασιαστεί», τονίζει μεταξύ άλλων και προσθέτει πως στην Ακαδημία του έχει επενδύσει ένα σημαντικό κομμάτι της περιουσίας του και πως νιώθει χαρούμενος γιατί περισσότερα από 300 άτομα εργάζονται σε αυτό.

Να σημειωθεί πως ο Ράφαελ Ναδάλ δεν έχει εγκαταλείψει τη γενέτειρά του, ζει μόνιμα στη Μαγιόρκα, σε αντίθεση με όλους τους περισσότερους μεγάλους τενίστες, που έχουν γίνει κάτοικοι φορολογικών παραδείσων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μαδρίτη, Ισπανία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: